Menu Zavřít

Trump odmítá, že by mu ke znovuzvolení pomáhala jiná země. O nic takového ani nestojím, hlásá prezident USA

25. 2. 2020
Autor: čtk

Americký prezident Donald Trump dnes v Dillí řekl, že mu žádná země před prezidentskými volbami nepomáhá. Trump vystoupil na tiskové konferenci před odjezdem z Indie, kde byl na šestatřicetihodinové návštěvě.

"Nepřeji si pomoc od žádné země a žádná mi také nepomáhá," sdělil Trump na dotaz týkající se údajného vměšování Ruska do amerických voleb. Trump v nich bude na podzim obhajovat druhý mandát. Americké tajné služby podle místního tisku varovaly členy Sněmovny reprezentantů, že Rusko se vměšuje do předvolební kampaně, aby Trumpovi dopomohlo k vítězství.

Trump se dotkl mnoha témat týkajících se domácích i zahraničních problémů. Chválil rozhodnutí poroty v kauze bývalého hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina. V pondělí ho porota uznala vinným ze sexuálních deliktů. Trump prohlásil, že je to velké vítězství s významným dopadem.

Trump byl v Indii podle agentur vřele přijat. Ohlásil dohodu o vyzbrojení indické armády americkým vybavením za miliardy dolarů. Nečekal se velký pokrok v globální obchodní dohodě, o níž se stále jedná. Trump k tomu na tiskové konferenci řekl, že pokud se podaří dohodu vyjednat, bude to ke konci roku. "Máme s Indií velký obchodní deficit ve výši 24 miliard dolarů (559 miliard korun), to je hodně," sdělil. "Se Spojenými státy se musí jednat férově," dodal. Indie podle něj patří k zemím s mimořádně vysokými cly.

Čtěte také:

V Americe odsoudili bývalého Trumpova poradce Stonea, za mřížemi si odsedí 40 měsíců

Přijede Trump, tak ať slumy nejsou vidět. V Indii narychlo postavili zeď kolem chudinské čtvrti

EBF24

Trumpova kampaň získala i díky hrozbě impeachmentu 200 milionů dolarů. Cílem je miliarda

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).