Menu Zavřít

Kellner posílil v biotechnologiích. PPF dokončila nákup francouzské Cytune Pharma

30. 8. 2018
Autor: Sotio

Skupina PPF dokončila nákup všech zbylých akcií francouzské biotechnologické firmy Cytune Pharma. Cenu společnosti nezveřejnily. Sotio uvedlo, že všechny projekty francouzské firmy budou pokračovat jako součást jeho produktového portfolia.

Společnost Cytune Pharma se zabývá výzkumem a vývojem nových léčebných postupů zaměřených na posílení imunitní reakce u nádorových a infekčních chorob. PPF koupila významný menšinový podíl ve firmě v roce 2015. Společnost Sotio, která zastřešuje veškeré aktivity skupiny PPF v biotechnologickém sektoru, dnes uvedla, že tehdejší dohoda zahrnovala investice do společnosti a její postupnou akvizici. V rámci PPF se firma podle něj stává důležitou součástí aktivit společnosti Sotio a bude přitom také úzce spolupracovat s přidruženou společností Accord Research na vývoji klíčového produktu s označením SO-C101.

„Společnosti Cytune Pharma a Sotio v posledních letech úzce a velmi úspěšně spolupracovaly a nyní se těšíme, že v horizontu několika měsíců zahájíme první klinická hodnocení produktu SO-C101,“ uvedl dnes generální ředitel společnosti Sotio Radek Špíšek. Program vyvíjení protinádorového přípravku s tímto označením označil za stěžejní. A to společně s dalšími klinickými programy v oblasti karcinomu vaječníků, prostaty a plic založenými na platformě DCVAC, což je platforma aktivní buněčné imunoterapie založené na bázi dendritických buněk.


Přečtěte si více o Kellnerově biotechnickém a farmaceutickém byznysu:

Farmaceutický průmysl je jako ruská ruleta, říká Radek Špíšek, který vyvíjí nové metody léčby rakoviny

Šéf Sotio Radek Špíšek


Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a Severní Americe. Skupina na konci minulého roku vlastnila aktiva v hodnotě přesahující 38 miliard eur (necelých 980 miliard korun).

Cytune Pharma se zabývá výzkumem a vývojem nových imunoterapeutik, která specificky aktivují složky imunitního systému zodpovědné za protinádorovou imunitní odpověď. Společnost byla založena v roce 2007.

ebf - tip - debata

Ve stopách Kellnera: do asijského dobrodružství se pouští další firmy

 ilustrační foto

Přečtěte si také:

Expanze na Balkán pokračuje. PPF získá srbskou banku Telenor

Hotovo. PPF dokončila nákup plzeňské Škody Transportation

Kellner věří Culture Tripu. PPF masivně investuje do londýnského startupu

Kellner rozšiřuje telekomunikační impérium: PPF koupila aktiva Telenoru ve čtyřech zemích


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).