Menu Zavřít

Klaus mladší zakládá think-thank. Chce předčit Havlovu knihovnu

6. 1. 2017
Autor: Martin Pinkas, Euro

Expert ODS na školství Václav Klaus mladší zakládá pod názvem Centrum pro občanské svobody think-tank, který se bude vedle hájení svobod věnovat i otázkám daní, státního rozpočtu či reformy školství. Centrum bude sídlit v pražských Vysočanech a dává si za cíl předstihnout v počtu citací a úspěšnosti na sociálních sítích Knihovnu Václava Havla.

O vzniku institutu informoval server Týden.cz. Institut bude spolupracovat s ODS a díky příspěvkům má už zajištěny peníze zhruba na dva roky provozu. „Máme princip, že nebereme státní peníze a peníze z ciziny. Tím se odlišujeme od řady českých neziskových subjektů,“ řekl Týdnu Klaus. Ze svého centra chce udělat „jedničku mezi českými think-tanky“.

Syn bývalého prezidenta Václava Klause řekl, že centrum založil mimo jiné proto, že dlouhodobě zaznamenával velký ohlas na své články v médiích. „Založili jsme sice malinkou instituci, která ale může napáchat poměrně hodně dobra. Uživím tu zatím dva a půl člověka, uvidíme, jak se nám to podaří rozjet,“ uvedl.


Podívejte se na rozhovor s Václavem Klausem mladším:

MMF24


Odmítl, že by se jeho organizace měla podobat Institutu Václava Klause, který vznikl kolem exprezidenta. „My nechceme dělat konference, kam přijde vždy stejných padesát lidí a pak se z toho udělá sborníček,“ uvedl. Naopak chce hodně působit na webu a sociálních sítích. „Zatím asi největší dopad z hlediska citací a 'lajků' na facebooku má Knihovna Václava Havla, takže bychom ji rádi překonali,“ řekl.

Čtěte také:

Václav Klaus: Musíme se vzepřít kulturnímu marxismu

Václav Klaus: Západ se mění. A co my?


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).