Menu Zavřít

KLID ZBRANÍ

17. 9. 2001
Autor: Euro.cz

Obchodní dům Kotva

Válčící skupiny akcionářů obchodního domu Kotva, zdá se, nečekaně složily zbraně. Stalo se tak poté, co Krajský obchodní soud v Praze rozhodl minulý týden o neplatnosti všech usnesení přijatých valnými hromadami obchodního domu Kotva 17. září a 3. listopadu 1997, svolanými zástupci menšinového investičního fondu Trend.

„Podle dřívějšího usnesení Vrchního soudu v Praze, nebyly totiž osoby zastupující Trend platně zvoleny členy představenstva akciové společnosti Kotva, a proto jim nenáleželo oprávnění výše uvedené valné hromady svolat, uvedla tisková mluvčí Kotvy Pavlína Megová.

Zajímavé je, že v případě provázeném doposud ostrými soudními přestřelkami obou stran, zástupci Trendu tentokráte bez bližšího komentáře uznali argumentaci majoritního akcionáře - Českého investičního holdingu - a vzdali se práva na odvolání.

EBF24

Kotvu poslední dva roky provázejí spory akcionářů (EURO 30/1999). Na jedné straně stojí fond Trend, usilující o navrácení vytunelovaných akcií Kotvy zpět do svého portfolia, na druhé straně sporu o vedení Kotvy je nyní Český investiční holding , který na základě opční smlouvy koupil majoritní podíl akcií obchodního domu od kyperské firmy Forminster Enterprises Limited.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).