Menu Zavřít

KLÍMA REZIGNOVAL

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Č e s k á     t y p o g r a f i e

Na funkci předsedy představenstva České typografie, a. s., rezignoval Michal Klíma. Své rozhodnutí oznámil předsedovi FNM Michalu Hrubému s tím, že odchází i z představenstva.

V průběhu osmiměsíčního působení Klímy v podniku se podle jeho názoru podařilo zastavit a zvrátit negativní trend vývoje a byla zahájena privatizace České typografie. Klíma tak považuje za splněný úkol, s nímž společnost převzal v dubnu 1998 z iniciativy tehdejšího vedení ministerstva pro místní rozvoj.

„Obávám se, že liknavý postup v řízení a v rozhodování o privatizaci, jakož i absence jasného a jednoznačného stanoviska příslušných státních orgánů, že jim jde o hájení státních zájmů v České typografii, vedly až k fyzickému útoku na mou osobu, zdůraznil. Klímu se 9. listopadu 1998 údajně pokusili unést dva maskovaní muži (EURO 4/1998).

MMF24

Ministerstvo pro místní rozvoj převedlo v říjnu stoprocentní majetkovou účast státu v České Typografii na Fond národního majetku, který tak bude moci v souladu s privatizačním projektem vyhlásit veřejné výběrové řízení, a zahájit tak privatizaci podniku. Zapsané základní jmění firmy činí 1,55 miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).