Menu Zavřít

Knižní novinky pro podnikání

8. 2. 2011
Autor: profit

Nakladatelství Grada vydalo nové knižní publikace, které mohou být zdrojem inspirace i informací pro všechny lidi, kteří se pohybují ve světě obchodu a podnikání.

Foto: Grada

Manažerská ekonomika - 5., aktualizované a doplněné vydání

Nové, aktualizované a doplněné vydání nejpoužívanější publikace o řízení firmy je určeno všem manažerům, podnikatelům a studentům vysokých škol. V knize se dozvíte nezbytné informace o všech činnostech, které vykonávají ekonomové a manažeři ve firmách (investiční a finanční činnost, nákup, výroba, inovace a marketing, rozbory, controlling a interní audit), seznámíte se s veličinami charakterizujícími hospodářskou činnost firmy (výnosy, náklady, výsledek hospodaření a vztahy mezi nimi) a majetkovou a kapitálovou výstavbou firmy. Dále zjistíte, co obnáší založení podniku, sdružování podniků a internacionalizace podnikových činností, sanace a zánik podniku. Oproti předchozímu vydání je celý text doplněn o nové poznatky a aktualizován v souvislosti s novými právními úpravami, daňovými změnami a vývojem v české a světové ekonomice. Rozšířena je například problematika finančního krizového managementu, sanace podniku a insolvenčního řízení, témata strategického řízení nákladů a měření výkonnosti, doplněna je problematika inovací a oblast nákupu. Autorský kolektiv knihy tvoří přední odborníci z Vysoké školy ekonomické v Praze a ČVUT v Praze.

autor: Synek Miloslav a kolektiv ISBN: 978-80-247-3494-1 formát: B5 vazba: V8 počet stran: 480 prodejní cena: 590 Kč

Mezinárodní obchodní a diplomatický protokol - 2., přepracované a doplněné vydání

V praktické a čtivé publikaci se seznámíte se současnými pravidly obchodního a diplomatického protokolu a společenské etikety. Knížka je určena zejména studentům mezinárodního obchodu a studentům připravujícím se na diplomatickou dráhu, ale velmi cenné informace v ní najdou i lidé, kteří v těchto oblastech již působí. V knize se dozvíte, jaké jsou nejčastější prohřešky a největší nedostatky, s nimiž je možno se v praxi setkat. Zjistíte, jak jednat se zahraničními partnery z vybraných zemí, od Argentiny až po Velkou Británii, na co si dát pozor a jak udělat dobrý dojem. V příloze najdete vzory protokolární a diplomatické korespondence, pravidla používání vizitek ve vybraných zemích a další užitečné informace.

autor: Gullová Soňa ISBN: 978-80-247-3777-5 formát: B5 vazba: V8 počet stran: 256 prodejní cena: 298 Kč

Jak překonat strach z veřejného vystoupení

MMF24

Chcete se konečně zbavit strachu z veřejného vystoupení či projevu před publikem? Pak je tato knížka určena právě vám! Představuje metody, které vám pomohou překonat obavy a trému, takže se na veřejné vystoupení či projev budete těšit a zvládnete je s jistotou. Doporučené techniky také ocení každý, kdo je nesmělý a necítí se dobře ve společnosti. V knize se dozvíte, jak výrazně omezit své pocity strachu, neklidu a ztráty kontroly v souvislosti s mluvením či vystupováním před ostatními. Zjistíte, jak minimalizovat nepříjemné fyzické příznaky spojené se strachem, jak se nenechat ovládnout hrůzou z účasti na veřejných akcích, jak eliminovat chuť vyhnout se veřejnému vystupování a jak uklidnit svou mysl i tělo a získat sebejistotu.

autor: Esposito Janet ISBN: 978-80-247-3680-8 formát: A5 vazba: V2 počet stran: 160 prodejní cena: 219 Kč

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).