Menu Zavřít

KOKEŠ OHROŽEN KONKURSEM

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Kovopetrol

PRAHA (ČTK) – Dříve rozsáhlé západočeské finanční impérium se otřásá v samotných základech. Krajský obchodní soud v Plzni minulý čtvrtek jmenoval předběžného správce plzeňské akciové společnosti Kovopetrol, donedávna mateřské firmy stejnojmenného finančního holdingu. Správce Viktor Liška by měl nyní zjistit, zda jsou důvody k prohlášení konkursu.

Návrh na ně podal 19. července pražský Investiční fond Bohemia dopravy – Komenius, jemuž Kovopetrol údajně dluží 106 milionů korun.

Do skupiny Kovopetrol ještě na začátku roku 1998 patřilo šest investičních společností, které pod sebou měly šestnáct podílových a dva investiční fondy s majetkem kolem pěti miliard korun. Kovopetrol měl také rozsáhlé aktivity v oblasti mlékárenství, těžby dřeva a ropy. Majetkové účasti ale ve druhé polovině roku 1998 začal postupně odprodávat. Generální ředitel a předseda představenstva Kovopetrolu Jaroslav Kokeš nedávno uvedl, že těžba a zpracování ropy v Rusku zůstane jedinou oblastí, které se chce firma v budoucnu věnovat (EURO 20/2000). Všech zbylých aktivit se chtěla do konce letošního roku zbavit.

ebf - tip - debata

Nyní ovšem může Kovopetrol nakládat s majetkem pouze se správcovým souhlasem. Kokeše se na konci minulého týdne nepodařilo zastihnout.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).