Menu Zavřít

Komise je hotová

7. 2. 2003
Autor: Euro.cz

Společnost Waldeck Capital je opět ve hře

PRAHA (il) - Počet společností, které chtějí radit státu při privatizaci Unipetrolu, se minulý týden rozrostl z původních patnácti na šestnáct. „Výkonný výbor FNM rozhodl, že komise pro otevírání obálek posoudí i nabídku firmy, která závaznou nabídku doručila minutu po oznámeném termínu,“ sdělila ČTK Zuzana Opletalová. Dodala, že zákon o zadávání veřejných zakázek stanoví, že lhůta pro odevzdání obálek končí okamžikem zahájení jednání komise a ta podle Opletalové začala jednat o více než hodinu později. Informace týdeníku EURO potvrzují, že se jedná o firmu Waldeck Capital, vedenou finančníkem Milanem Gánikem.
V tendru už počet přihlášených firem nebude zúžen na další shortlist, všichni uchazeči budou přizváni k prezentaci. Poradce by měl být v optimálním případě vybrán do konce února. Zvítězí zřejmě ten, kdo bude chtít za služby nejméně peněz. Největšími favority jsou údajně (v abecedním pořadí) ABN Amro Bank, CAIB Securities/Patria Finance, Slávia Capital/Nexant Chemisystems a Wood & Company.
Významně se proměnila i výběrová komise. Za ministerstvo financí by v ní měl zasednout náměstek Zdeněk Hrubý a ředitel odboru privatizace Igor Fojtík, za FNM místopředseda výkonného výboru Pavel Kuta a ředitel odboru strategických privatizací Jan Škurek, za ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) náměstek Václav Srba a ředitel odboru transformace a správy majetku MPO a předseda dozorčí rady Sokolovské uhelné Josef Kubas (za Rusnokův resort původně byli navrženi sekční ředitelé Petr Dulík a Vladimír Fišer), za ministerstvo životního prostředí sekční ředitel Petr Nahodil a zástupce ministerstva zemědělství, jehož jméno se nám nepodařilo zjistit. V komisi původně měl být i představitel úřadu vlády, ale Jarmila Škvrnová, vedoucí poradců premiéra Vladimíra Špidly, byla nahrazena právě zástupcem ministerstva zemědělství.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).