Menu Zavřít

KOMISE NADĚLOVALA

15. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Správa aktiv

Praha– Asset management neboli správa aktiv se v České republice může opět normálně provádět. Novela zákona o cenných papírech, která přinesla mnoho novinek, totiž pozastavila správu těch portfolií, která chtěly brokerské firmy nabízet svým novým klientům. Zákon k tomu od nich totiž požadoval nové povolení od Komise pro cenné papíry. Novela zákona z nepochopitelných důvodů nedávala brokerům na vyrovnání s novými požadavky žádné přechodné období, a tak firmy musely čekat, až jim komise jejich nové žádosti schválí (EURO 1/2001).

V minulém týdnu se dočkaly. Jako první získaly licenci od komise společnosti SI Asset Management a Conseq Investment Management. „Další povolení budou brzy následovat, uvedla k tomu tisková mluvčí komise Radka Procházková.

ebf - tip - debata

Daniel Brzkovský z SI Asset Management si pochvaloval dobrou spolupráci s komisí při získání licence. „Bylo kolem toho množství administrativy, museli jsme například navýšit základní jmění firmy na deset milionů korun a přeměnit naše listinné akcie na zaknihované, uvedl.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).