Menu Zavřít

Kondenzátor pro Kubu

11. 11. 2011
Autor: Euro.cz

Strojírenství

MMF24

Společnost ZVU Potez z Hradce Králové dodala do paroplynové elektrárny Boca de Jaruco na Kubě povrchový kondenzátor za 50 milionů korun. Od podpisu smlouvy po expedici uběhlo zhruba devět měsíců. ZVU Potez slibuje vysokou kvalitu a bezporuchovou funkci i díky použití titanových trubek.
„Se svařováním titanu i dalších ušlechtilých kovů máme mnohaleté zkušenosti. Disponujeme kvalitním technologickým vybavením i vysoce odbornými znalostmi pracovníků,“ uvedl za firmu obchodní ředitel pro energetiku Petr Formánek s tím, že zařízení je součástí dodávky plzeňské Škody Power a je určeno ke kondenzaci a regeneraci páry turbíny o výkonu 150 MW. Odběratelem technologie je kanadská firma Sherritt Power, která pro kubánského provozovatele Energas rozšiřuje existující elektrárnu.
ZVU Potez se také ve spolupráci se Škodou Power podílí na dostavbě jaderné elektrárny Mochovce na Slovensku. Potenciál pro další rozvoj vidí i dále na východě, kde by firmě mohl pomoci probíhající kontrakt na dodávku pěti výměníků pro ochlazování vody v prvním okruhu budovaného čtvrtého bloku Rostovské jaderné elektrárny. První výměníky musí firma do Ruska dodat už v lednu, zbytek v březnu 2012.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).