Menu Zavřít

Konečně náhradník

29. 8. 2003
Autor: Euro.cz

Resort spravedlnosti povede Karel Čermák

PRAHA (haš) – Novým ministrem spravedlnosti se stane někdejší dlouholetý předseda České advokátní komory a odborník na autorské a patentové právo Karel Čermák (69). Vystřídá premiéra Špidlu, který tři měsíce nemohl najít vhodného nástupce po Pavlu Rychetském a musel vedení justice převzít sám.
„Než sdělím své priority, rád bych si ještě hodně věcí ověřil, na ministerstvu znám spoustu lidí,“ řekl Čermák týdeníku EURO. Uvedl však, že například při reformě obchodních rejstříků chce pokračovat v politice Pavla Rychetského. „Vedení rejstříku by nemělo být svěřeno soukromým osobám, nýbrž novému rejstříkovému úřadu, oddělenému od soudů, to si myslím, že je rozumný kompromis,“ domnívá se muž, který má pověst realisty.
Karel Čermák není členem žádné politické strany a po ministru obrany Miroslavu Kostelkovi se stane druhým bezpartijním ministrem současné koaliční vlády. V právnické veřejnosti je znám jako respektovaný odborník. Je rozhodcem Mezinárodního arbitrážního soudu ve Vídni a Obchodní a průmyslové komory v Praze.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).