Menu Zavřít

Konečně naplněno

4. 6. 2003
Autor: Euro.cz

Petr Musílek, Zdeněk Husták

PRAHA (tpk) – Prezidium Komise pro cenné papíry je opět po více než roce kompletní. Petr Musílek a Zdeněk Husták byli prezidentem České republiky s účinností od 15. května 2003 jmenováni jeho členy. Prezidium pracovalo deset měsíců v tříčlenném počtu a po odchodu Lucie Anny Matolínové na mateřskou dovolenou po dobu téměř pěti měsíců pouze ve dvou členech.
Musílek vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze a má doktorát v oboru financí a účetnictví. Od roku 1988 na téže škole přednáší. Zúčastnil se mnoha studijních pobytů v zahraničí, v roce 1993 působil jako hostující profesor na DePaul University v Chicagu. Je svobodný a hovoří anglicky a německy.
Zdeněk Husták v devadesátých letech postupně v Brně absolvoval Fakultu agronomickou na Vysoké škole zemědělské, Ekonomicko-správní fakultu na Masarykově univerzitě a Právnickou fakultu tamtéž. V lednu roku 1998 nastoupil v rámci studijní praxe jako asistent soudce k brněnskému Krajskému obchodnímu soudu a od srpna téhož roku začal pracovat v Komisi pro cenné papíry, zprvu jako referent v odboru obchodníků s cennými papíry a makléřů. V odboru se postupně vypracoval na post ředitele a zároveň od dubna roku 2001 působil ve funkci místopředsedy správní rady Garančního fondu obchodníků s cennými papíry. Hovoří plynně anglicky a základy pochytil také v německém a ruském jazyce. Mezi jeho koníčky se řadí fotografování, rád podniká výlety do přírody a poslouchá hudbu.
Členy prezidia komise jsou kromě předsedy František Jakuba a dvou příchozích dále Milan Šimáček a Lucie Anna Matolínová, jež chce ukončit mateřskou dovolenou do poloviny července letošního roku. Funkční období předsedy a členů prezidia je pět let, do funkce mohou být jmenováni pouze na dvě funkční období.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).