Menu Zavřít

Kongresy na jihu

23. 5. 2003
Autor: Euro.cz

TOP Hotel Praha

ebf - tip - debata

PRAHA (men) – V Praze vyroste nové kongresové centrum. Multifunkční hala s kapacitou až dva tisíce míst bude umístěna v areálu Top Hotelu Praha v Blažimské ulici na Jižním Městě. Ten je největším čtyřhvězdičkovým ubytovacím zařízením v Evropě. „V současné době jsou v provozu tři kongresové sály a devět salonků. Po dokončení centra nabídneme celkem 4700 kongresových míst,“ sdělil týdeníku EURO Vladimír Dohnal, majitel společnosti Top Hotel Praha.
Výstavba haly bude zahájena v druhé polovině letošního roku a její náklady dosáhnou 300 milionů korun. Dohnal se nebojí, že by komplex takového rozsahu mimo centrum města nenašel své uplatnění. „Do dnešního dne se ve fungujícících kongresových sálech uskutečnilo několik stovek akcí jak republikového, tak celosvětového významu. Dle poptávky a marketingové studie se kombinace velkého hotelu s více než tisícovkou parkovacích míst a kongresové prostory jeví jako výhodná,“ tvrdí Dohnal. Dodává, že kromě konferencí bude centrum vhodné i pro pořádání koncertů, muzikálů a výstav.
Součástí objektu bude od června také krytý bazén spojený s wellness. Top Hotel Praha patří mezi deset nejúspěšnějších českých hotelů. Jeho generální ředitelka Ludmila Koutská letos získala ocenění Manažer roku 2002.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).