Menu Zavřít

KONKURENCE PROTESTUJE

24. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Deutsche Post

Státní společnost Deutsche Post leží v žaludku jednomu z hlavních konkurentů. Americký doručovatel UPS podle listu Financial Times tlačí na Evropskou komisi, aby německou firmu přiměla k rozdělení do několika koncernů.

UPS argumentuje ohrožením hospodářské soutěže. „Dosud mohla Deutsche Post agresivně operovat po celém světě, protože financovala své obchody výnosy z monopolních sektorů, cituje kritiky Financial Times.

Připomíná, že se bruselští komisaři zabývají stížnostmi na Deutsche Post už od loňského července. Verdikt by měli vynést v dubnu. Pokud Evropská komise požadavku UPS vyhoví, může být Deut–sche Post donucena vrátit do spolkové pokladny obdržené dotace. Německá vláda, která chce ještě letos uvést na burzu část akcií Deutsche Post v hodnotě dvaceti miliard marek, podnik brání.

MMF24

Deutsche Post vloni utržila podle předběžných údajů více než 44 miliard marek, což je výrazné zlepšení proti předchozímu roku. Společnost, která se chce stát největším světovým přepravcem leteckých zásilek, očekává v letošním roce růst tržeb na šedesát miliard marek.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).