Menu Zavřít

Kořan proti Čuřínovi

2. 4. 2010
Autor: Euro.cz

Volba předsedy ČSTV

MMF24

Někdejší generální ředitel Českých radiokomunikací Miroslav Čuřín kandiduje na předsedu Českého svazu tělesné výchovy. Ve vedení sportovní organizace hodlá nahradit současného předsedu Vladimíra Srba. Ten v minulosti již několikrát uvedl, že svoji funkci na nejbližší valné hromadě ČSTV obhajovat nehodlá. Druhým kandidátem bude současný místopředseda svazu Pavel Kořan. Týdeník EURO obvolal zástupce několika vlivných členských svazů ČSTV, kteří budou na valné hromadě volit nového předsedu. Všichni se shodují v tom, že největší šance má Kořan. „Dávám mu tak devadesát procent, i z toho důvodu, že jej většina volitelů zná mnohem lépe než Čuřína,“ konstatoval dobře informovaný zdroj. A jak dodal, Čuřínovi příliš nepomohla ani předvolební road show, kterou v posledních týdnech absolvoval po jednotlivých svazech.
Kořan se v nadcházejících volbách navíc může spolehnout na podporu vlivného šéfa Sazky Aleše Hušáka. V největší tuzemské loterijní firmě je Kořan místopředsedou dozorčí rady, kde zastupuje ČSTV jako největšího akcionáře firmy.
Dle informací týdeníku EURO se bude částečně měnit i obsazení výkonného výboru ČSTV, který má osmnáct členů. Do něj by měli usednout kromě jiných předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek, šéf Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král a předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník. Volební valná hromada ČSTV je svolána na sobotu 17. dubna. Na nového předsedu čeká plno problémů, především řešení špatné finanční situace českého sportu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).