Menu Zavřít

Koruna klidná na 30,10 Kč/EUR, k dolaru posílila na 23,05 Kč/USD

17. 2. 2005
Autor: Euro.cz

Česká měna dnes zatím nenavázala nastředeční živé obchodování a od rána stojí na 30,10 Kč za euro.To je o tři haléře slabší úroveň než středeční závěr.

ČTK to řekldealer České spořitelny Viktor Mikulecký s tím, že navzdorypostupnému uklidňování politické situace v Česku byl po ránu natrhu zájem spíš korunu prodávat. Vůči dolaru tuzemská měnaposílila na 23,05 Kč/USD.

Mikulecký předpokládá, že politická nejistota způsobenánejasnostmi kolem financování bytu premiéra Stanislava Grossepostupně vyšumí, na úplné uklidnění situace by podle něj korunamohla reagovat posílením. Do té doby se bude pohybovat v pásmu 30až 30,20 Kč za euro. Koruna bude podle něj také sledovat vývoj naokolních trzích.

ebf - tip - debata

Ve středu česká měna zažila výkyvy na obě strany, když trhsledoval nové zprávy z politiky a prohlášení nového viceguvernéracentrální banky Miroslava Singra. Zatímco ranní obchodování skorunou bylo spíše ve znamení oslabování kvůli nervozitě zpolitické situace, odpoledne koruna proti euru smazala veškeréztráty. Singer se totiž nechal slyšet, že nevidí důvody, proč bykoruna neměla dále posilovat. ČNB přitom dosud zdůrazňovala, ženevidí důvody pro výraznější zpevňování kurzu.

Ve sněmovně se dopoledne sešel poslanecký klub ČSSD. Má se seporadit s vedením nejsilnější vládní strany o tom, jak budesociální demokracie dále postupovat v koaliční krizi.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).