Menu Zavřít

Král je znám

30. 9. 2003
Autor: Euro.cz

marketing

EBF24

Jediná česká profesionální golfová „open tour“ už zná svého krále. Po čtyřech základních kolech - Čeladná, Cihelny, Karlovy Vary a Karlštejn - vyvrcholila série turnajů 20 až 22. září finálem na hřišti Královského Golfového klubu v Mariánských Lázních.
Po sobotním kole se v čele objevil Roman Chudoba z Karlových Varů, který vedl před Jakubem Kučerou, vítězem z prvního turnaje této túry v Čeladné. Michael Newell z Německa, který byl první na turnaji v Karlových Varech i na Karlštejně, zahrál přesně normu hřiště (72) a byl třetí. Loňský vítěz Eurotel PGAC Open Golf Tour Jiří Němeček byl po sobotě pátý.
V neděli zahrál Newell ránu pod par hřiště (71), stejný výsledek udělal i Ondřej Trupl z Beskydského golfového klubu a také nováček túry Květoslav Strachota. Překvapením bylo 68 ran (4 nad normu hřiště) Jiřího Seiferta z Poděbrad. V celkovém součtu byl o jednu ránu před favorizovaným Newellem.
V pondělí zahrál nejlepší výsledek Marek Najman, dvě rány pod par hřiště (70). Mocně finišoval Robert Schovánek z Golfového klubu Semily (71) a celkovým součtem 219 ran obsadil třetí místo. Jakub Kučera z pražského klubu Erpet obsadil součtem 218 ran místo druhé. Newell zahrál 217 ran a vybojoval na této túře první místo už potřetí v řadě za sebou.
Celkově v Eurotel PGAC Open Golf Tour 2003 zvítězil, a po právu, Michael Newell před obhájcem titulu Jiřím Němečkem. Na třetím místě skončil Jakub Kučera. „Jsem moc šťastný. Chci poděkovat společnostem Eurotel a Blue Green a všem, kteří nám umožňují tuto túru hrát,“ řekl ke svému prvenství Michael Newell.
Krátce z předchozích čtyř turnajů základního kola.
Na špici českého profesionálního seriálu byl po prvním turnaji v Čeladné Jakub Kučera. V první play-off porazil loňského vítěze túry Jiřího Němečka. Na druhém turnaji v Cihelnách zvítězil Němeček, což jej vyhouplo do čela. Na prvním místě se udržel i po třetím základním turnaji v Karlových Varech, ve kterém ale zvítězil v play-off Michael Newell. Čtvrtý turnaj na Karlštejně znamenal znovu těsné vítězství pro Newella. Favority na prvenství a titul nekorunovaného krále profesionálních golfistů byli po základní části Jiří Němeček, Jakub Kučera a Michael Newell.
Eurotel PGAC Open Golf Tour patří k velkým soutěžím také pro amatérské golfisty. Letos doznala největší změny elitní kategorie, která byla rozšířena od handicap 0,0 až na 15,0. Na prvních dvou turnajích si hráči této kategorie vyzkoušeli, jaké to je hrát ze stejných odpališť jako profesionálové. To ukázalo, kde je největší rozdíl mezi profesionálními a amatérskými hráči. Při třetím a čtvrtém základním turnaji v Karlových Varech a na Karlštejně se už hrálo pouze z amatérských stanovišť. Každopádně se letos mezi amatéry utkaly o postup do finále v jednotlivých kategoriích stovky hráček a hráčů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).