Menu Zavřít

Krátce

22. 5. 2009
Autor: Euro.cz

Personální změny mgr.

Novým předsedou představenstva Průmstavu se stal Jean Louis Choulot. V jeho
čele vystřídal Ivana Bauera, který nadále vykonává funkci místopředsedy.
Představenstvo opustili Miroslav Netrefa a Dame Ndiaye. Na jejich místo
nastoupili Patrick Etienne Crosnier Leconte a Bernard Jean.

ČEZ
V dozorčí radě energetické společnosti ČEZ nově zasednou Vlastimil Jiřík a Miloš Kebrdle. Nahradí dosavadní členy rady Tomáše Hünera a Josefa Janečka, kteří byli odvoláni. Změny schválili akcionáři na valné hromadě.
Vlastimil Jiřík působil dříve jako poradce ministra financí. Byl odpovědný za realizaci prodeje sedmiprocentního podílu ve společnosti ČEZ. Působil také ve společnostech Xodax, Redas a Slezan Frýdek-Místek.
Miloš Kebrdle je současným sekretářem Českého plynárenského svazu. Byl také předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti Středočeská plynárenská.

Ministerstvo dopravy ČR
Nový ministr dopravy Gustáv Slamečka si vybral dva nové náměstky do vedení svého resortu. Pražský advokát Roman Kramařík bude mít na starost legislativu, leteckou dopravu a strategii, dosavadní šéf úseku výstavby Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Tomáš Kaas bude odpovídat za silniční infrastrukturu a pozemní komunikace.
Roman Kramařík vystudoval Právnickou fakultu UK v Praze a od roku 2000 je advokátem.
Tomáš Kaas je dlouholetý pracovník ŘSD.

WT100

ČNOPK
Novým prezidentem Česko-německé obchodní a průmyslové komory (ČNOPK) v Praze se stal finančně-ekonomický ředitel společnosti Siemens Radomír Šimek (41). Ve funkci prezidenta ČNOPK vystřídal Vladimíra Vurma. Radomír Šimek působí ve společnosti Siemens od roku 1996. Letos byl vyhlášen Klubem finančních ředitelů jako nejlepší finanční ředitel roku 2008 v České republice.
Vedle nového prezidenta zvolili členové ČNOPK dva nové zástupce v představenstvu, kteří mají tříleté funkční období. Novými členy jsou Matthias Sander ze společnosti Knorr-Bremse Systémy pro užitková vozidla a Radek Primus ze společnosti Kienbaum und Partner.

  • Našli jste v článku chybu?