Menu Zavřít

Krátce

24. 5. 2011
Autor: Euro.cz

Pozitivní zprávy

MMF24

Šedesát let značky Setra

Na polygonu letiště v Panenském Týnci oslavila své šedesáté jubileum značka Setra. Účastníci akce se mohli blíže seznámit a svézt se třemi zajímavými autobusy – historickým vozidlem Setra S 6 z roku 1955, autobusem Setra S 215 HD z roku 1993 a vozidlem Setra S 415 HD speciální edice – „60 let značky Setra“. Při zkušebních jízdách si zájemci vyzkoušeli moderní asistenční systémy včetně všech dostupných funkcí, kterými jsou moderní vozidla vybavena.

Češi se v Los Angeles neztratili

V pátek 13. května byly v kalifornském Los Angeles slavnostně vyhlášeny výsledky největší celosvětové soutěže v oboru vědy a techniky určené pro studenty středních škol – Intel ISEF. V konkurenci 1537 nejlepších středoškolských studentů z 65 zemí se soutěže zúčastnilo celkem šest projektů od sedmi studentů z ČR. Hned čtyři čeští studenti reprezentující dva individuální a jeden týmový projekt se ve svých kategoriích dostali na stupně vítězů. Nejprestižnější ocenění převzal Filip Naiser z Gymnázia Aloise Jiráska v Litomyšli, který se umístil na druhém místě v kategorii počítačová věda.

Aukce na Kampě

Aukce portrétů českých osobností z projektu fotografa Pavla Brunclíka Portrait Gallery Češi se koná ve čtvrtek 2. 6. od 18 hodin v Museu Kampa. Výtěžek použije nezisková společnost Dialog Jessenius pro výrobu edukačních filmů pro pacienty s onkologickými onemocněními.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).