Menu Zavřít

KRÁTCE

1. 8. 2008
Autor: Euro.cz

--------

Na festival s kreditkou Minulý víkend přinesl revoluční novinku: netradiční spojení letního festivalu a možnosti platit kreditní kartou. Vůbec poprvé totiž mohli návštěvníci tradičního Sázavafestu hradit své útraty platební kartou. S nápadem přišla společnost MasterCard, která je partnerem zmiňovaného festivalu v malebném prostředí Kácova v areálu Malá Strana. MasterCard se rozhodla návštěvníky hýčkat i jinak. Pro majitele platebních karet připravila odměny za platbu kartou a také další výhody.

ebf - tip - debata

mHypotéka levněji Tuzemský nováček mezi bankami se rozhodl zaútočit na konkurenci. Na napjatém hypotečním trhu, jenž se za první pololetí propadl zhruba o pětinu, internetová mBank nyní láká nové klienty snížením úrokových sazeb. Například u pětileté fixace hypotéky, která je na 80 procent hodnoty nemovitosti, klient dosud získal úrokovou sazbu ve výši 6,53 procenta. Nyní odejde s úrokem 6,05 procenta a bez jakýchkoli poplatků. Zdarma je zpracování úvěru, čerpání úvěru, jeho vedení a také předčasné splacení.

Komerční banka bez proudu Jedna z největších českých bank se minulý týden přesvědčila, jak silně je závislá na dodávkách elektrické energie. Díky několikahodinovému výpadku proudu nefungovaly minulou středu všechny pobočky Komerční banky. Banka měla sice otevřeno, ale nebylo možné provádět hotovostní transakce, stejně jako operace internetového bankovnictví. Výpadek způsobilo selhání serverů v IT centru Komerční banky. Ústav zatím neeviduje žádné stížnosti od klientů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).