Menu Zavřít

Krátce

11. 4. 2011
Autor: Euro.cz

Pozitivní zprávy

CIF24

Umělecká díla v bance

Pobočka Volksbank CZ v Praze v Revoluční ulici se stala dějištěm kontaktu bankovních produktů s každodenním světem užitého umění. Při vstupu do pobočky klienty osloví výstava obrazů a uměleckých lamp z kovu a skla autorů Daniely Šafránkové a Miroslava Liederhause. Prodejní výstava bude trvat do konce června.

Inovativní česká škola

Společnost Microsoft vyhlásila výsledky evropského kola 8. ročníku mezinárodní soutěže Microsoft Partners in Learning Innovative Education Forum. Vítězem v kategorii zaměřené na oblast spolupráce se stal projekt Antonína Sekyrky a Miroslava Petrovského ze Střední školy obchodu, služeb a podnikání a VOŠ v Českých Budějovicích. Jejich projekt přiblížil studentům s využitím exkurzí, videí, časopisu či plakátů události světových válek a osudy obětí holocaustu. S projektem postupují do světového finále, které proběhne v listopadu 2011 v americkém Washingtonu.

Pomoc mladým výtvarníkům

Projekt na podporu mladého současného umění Artbanka chce motivovat veřejnou správu, polostátní i státní firmy, privátní společnosti a veřejnost k zájmu o umění. Klienti díla čerstvých absolventů vysokých škol nekupují, ale za zlomkovou cenu si je pronajímají na dobu určitou. Cena pronájmu děl se pohybuje v rozmezí čtyři až deset tisíc korun ročně. Z těchto příjmů vzniká fond určený na nové akvizice a další projekty podporující mladé umění.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).