Menu Zavřít

krátce

22. 3. 2011
Autor: Euro.cz

Pozitivní zprávy

WT100

Tesco vytváří nová pracovní místa

Vytvořit až 900 pracovních míst plánuje letos Tesco v souvislosti s otevřením nových obchodů. Vedle toho se řady jeho zaměstnanců rozšíří o zhruba 600 zaměstnanců obchodů Koruna, které společnost začne provozovat od 1. dubna a které do konce roku postupně promění na Tesco Expres. V loňském roce firma vytvořila 970 nových pracovních pozic.

Sanofi bojuje se spavou nemocí

Společnost sanofi-aventis oznámila, že podepsala novou dohodu, v jejímž rámci daruje 25 milionů dolarů, a prodlouží tak dekádu svého partnerství se Světovou zdravotnickou organizací (WHO) o dalších pět let. Společným cílem je získat kontrolu nad opomíjenými tropickými onemocněními, včetně potenciálně fatální humánní africké trypanosomiázy, která je rovněž známá jako spavá nemoc.

Český internet pomáhá

Charitativní internetová sbírka s názvem Český internet pomáhá, kterou organizují Konto Bariéry a Člověk v tísni, byla spuštěna minulý týden. Uživatelé českého internetu mohou přispět libovolnou částkou čtyřiadvacetiletému Kryštofovi na vozík nebo dvanáctiletému Lukáškovi na speciální rehabilitační přístroj Motomed, podpořit vzdělávání v Etiopii nebo zlepšit zdravotní péči pro znásilněné ženy v Kongu. Podrobnosti k projektu přináší speciální webová stránka www.internetpomaha.cz.

  • Našli jste v článku chybu?