Menu Zavřít

Krátké zprávy

8. 6. 2007
Autor: Euro.cz

Technologie

Dell ve Wal-Martu

Americká firma Dell začne v průběhu června prodávat své počítače v obchodech největšího světového řetězce Wal-Mart. Dell se nedávno rozhodl, že po dvou desetiletích prodeje počítačů jen přímým způsobem (na konkrétní objednávku zákazníka přes internet či telefon), začne prodávat své produkty i nepřímou formou prostřednictvím maloobchodních prodejců. Spolupráce s Wal-Martem je prvním krokem vstupu na globální maloobchodní trh, další partnerské sítě budou následovat ve třetím čtvrtletí. Prozatím bude Dell ve zhruba třech tisících obchodech Wal-Martu v USA, Kanadě a na Portoriku nabízet dva typy počítačů Dell Dimension.

Hry na webu

Společnost Likimedia spustila ostrý provoz nového herního portálu www.ceskehry.cz, kde mohou internetoví uživatelé zdarma využít nabídky několika set různých her. Pro hraní prostřednictvím tohoto portálu postačí internetové připojení a běžný prohlížeč webových stránek, nejsou třeba žádné instalace či složité manuály.

Rekordní květen na Tvujdum.cz

Největší český portál o bydlení a stavebnictví Tvujdum.cz vykázal v květnu nejvyšší návštěvnost v historii. Během jednoho měsíce si některý z článků portálu přečetlo téměř 414 tisíc internetových návštěvníků. Tvujdum.cz tím pokořil vlastní rekord z března letošního roku, kdy byla zaznamenána návštěvnost 379 tisíc unikátních čtenářů. Nejúspěšnější tištěná média ze segmentu bydlení a stavebnictví dosahují zhruba desetinové čtenosti.

Avaya s novými majiteli

Společnost Avaya, výrobce telekomunikačních a elektronických součástek, bude mít nové majitele. Investiční společnosti Silver Lake a TPG Capital zaplatí za americkou firmu asi 8,2 miliardy dolarů, tedy asi 170 miliard korun. Po loňském spojení francouzského Alcatelu a americké firmy Lucent Technologies jde o další velkou fúzi v odvětví.

EBF24

Akcie Googlu stále rostou

Akcie největšího světového vyhledavače Google minulý týden dosáhly nového rekordu. V úterý vystoupal kurz cenných papíru na téměř 519 dolarů. Nad hranici pěti set dolarů se letos dostal potřetí. Analytici soudí, že růst akcií souvisí s úspěchem Googlu při vyjednávání s mediálními partnery pro umisťování videoklipů a zpravodajství na portál YouTube, který je dceřinou společností Googlu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).