Menu Zavřít

Krátké zprávy

2. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Technologie

Němci na plocho

Občané sousedního Německa loni poprvé v historii koupili více televizí s plochou obrazovkou než s klasickou skleněnou. Zatímco prodej LCD televizorů, tedy přijímačů s tekutými krystaly, a plazmových televizí vzrostl z 1,6 milionu kusů na tři miliony, odbyt přístrojů s klasickými obrazovkami se propadl ze 4,1 milionu na 2,7 milionu kusů. V České republice mají ploché televize asi třetinový podíl.

Hollywood v Česku

Telekomunikační operátor Telefónica O2 Czech Republic uzavřel smlouvu s hollywoodským televizním studiem Sony Pictures o distribuci filmů studia prostřednictvím internetové televize O2TV. Díky tomu by během následujících tří let měli mít uživatelé televize po pevné lince možnost sledovat více než 330 novinek a starších filmů z databáze Sony Pictures.

Brno pro západní Evropu

Technologicko-konzultační společnost Accenture otevřela v Brně své druhé technologické centrum v České republice. Centrum pojmenované Brno Delivery Center, které je celosvětově 45. podobným zařízením firmy, bude zajišťovat outsourcing aplikací pro klienty ze západní Evropy, přičemž specializovat se bude na produkty firmy SAP, integraci podnikových aplikací, databáze a především vývoj aplikací pro podporu systémové integrace.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).