Menu Zavřít

krátké zprávy

1. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Průmysl

Vyčlení divizi

Společnost Mittal Steel Ostrava chce vyčlenit výrobu trubek do nově zakládané akciové společnosti s názvem MSO Pipes & Tubes. Oddělení jedné z nejvýnosnějších divizí si přeje hlavní vlastník největší domácí ocelářské firmy, společnost Mittal Steel Holdings. Představenstvo ostravské firmy, která je největším výrobcem ocelových trubek v Česku, kvůli tomu svolává na 2. března řádnou valnou hromadu. Pod novou společnost, která dosud nebyla zapsána v obchodním rejstříku, by měl přejít závod Rourovny. Podnik zaměstnává 1120 lidí.

ČEZ přišel o miliony

Únorová větrná kalamita způsobila společnosti ČEZ škodu 82 milionů korun. Přerušení dodávky elektrického proudu kvůli orkánu postihlo více než milion zákazníků. Největší škody, za 27 milionů korun, společnost zaznamenala ve východních Čechách. Následovaly střední Čechy se škodou 20 milionů korun. Řada míst se ocitla bez proudu, bez dodávky bylo 27 procent odběrných míst ČEZ.

Jedenáct uchazečů

Zájem o privatizaci ztrátové italské letecké společnosti Alitalia projevilo jedenáct uchazečů. Mezi zájemci jsou například americká investiční firma Texas Pacific Group a divize investičního bankovnictví italské finanční skupiny Unicredit. Mezi uchazeči však není francouzsko-nizozemská letecká společnost Air France-KLM, která má s Alitalií dlouhodobé partnerství. Italská vláda v prosinci oznámila, že chce prodat minimálně 30,1 procenta akcií Alitalie z celkem 49,9 procenta, které vlastní.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).