Menu Zavřít

Krátké zprávy

28. 12. 2006
Autor: Euro.cz

Reality

Moravané v Ázerbájdžánu

Brněnská firma OHL ŽS podepsala v Ázerbájdžánu kontrakty na výstavbu dalších dvou úseků dálnice z Baku směrem k ruské hranici. Na 24 kilometrech komunikace již firma pracuje a spolu s tímto úsekem připadne Brněnským i podíl na výstavbě více než 80 kilometrů ázerbájdžánské dálnice. Investorem je tamní vláda zastoupená ministerstvem dopravy, generálním dodavatelem pak akciová společnost OHL ŽS, již reprezentuje její místní zastoupení OHL JS Branch Baku. Celková cena obou zakázek přesahuje 112 milionů dolarů a je financována z exportního úvěru České exportní banky.

Pronájmy a stěhování

Pražský magistrát vyhlásí výběrová řízení na pronájem budov, které opustil po přestěhování úřadu do Jungmannovy ulice. Magistrát se chystá pronajmout tyto objekty: Kafkův dům, Letenskou, Řásnovku, Terplan, U Minuty, U Radnice a Žateckou. Hlavním kritériem dvoukolové soutěže má být cena a první výsledky řízení by mohly být známy koncem března. Zástupci radnice odhadují, že pronájem by mohl vynést zhruba sto milionů korun ročně. Přemisťovat se budou i některé městské organizace. Útvar rozvoje města se z budov na Hradčanském náměstí přesune v březnu do Vyšehradské ulice, protože odbor nyní platí za pronájem Martinického paláce a přilehlého domu ročně asi 19 milionů korun. Bude se stěhovat i Pražská vodohospodářská společnost z exkluzivní budovy v Cihelné ulici na Malé Straně, uvažuje se i o přesunu Pražské informační služby z budov na Betlémském a Arbesově náměstí a Technické správy komunikací z domu ve Štefánikově ulici.

MMF24

Miliardy u Aše?

Až jednu miliardu dolarů chce na pozemcích Hospodářského parku Aš investovat v příštích letech izraelská developerská skupina BCD Group. U města by do pěti let měla postupně vyrůst komerční nemocnice zaměřená na bohatou klientelu - jedním z oddělení by měla být dle Mladé fronty DNES například plastická chirurgie.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).