Menu Zavřít

Krátké zprávy

1. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Autoprůmysl

MMF24

Z náměstka je zmocněnec

Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman dnes odvolal svého náměstka Roberta Szurmana a některé další vedoucí pracovníky a zároveň změnil organizační strukturu úřadu. Szurman bude pracovat jako zmocněnec ministerstva pro projekt nové továrny jihokorejské automobilky Hyundai v Nošovicích.

Meriva in, Felicia out

Nejspolehlivějším autem do tří let stáří je dle TÜV, tedy německé obdoby naší státní technické kontroly, model Opel Meriva. Druhým nejlepším vozem je Ford Fusion a třetím Honda Jazz. Žebříček se stanovuje každoročně dle procenta vážných poruch, které technici TÜV odhalili. Výsledky celoročního testování vozů na tiskové konferenci představil ředitel kontroly motorových vozidel ve Spolkové republice Sasko Günter Dettelmann. Na opačném konci žebříčku se ve stejné věkové kategorii umístila Kia Carnival. Letošní žebříček dopadl vcelku dobře i pro největší českou automobilku. Vozy Škoda Octavia a Škoda Fabia se umístily v horních patrech, zatímco felicie zcela propadly.

Vyjednali si růst

Situace v Tatře se po ovládnutí společnosti novými majiteli postupně zlepšuje. Firma má nové zakázky a v posledních měsících přijala přibližně dvě stovky zaměstnanců. Management se při jednání s odbory zavázal ke zvýšení mezd o 4,25 procenta. Průměrná mzda se loni v Tatře přiblížila částce 21 tisíc korun, což je zhruba o dvě tisícovky více než průměrný plat v Moravskoslezském kraji.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).