Menu Zavřít

Krátké zprávy

19. 1. 2007
Autor: Euro.cz

Reality

CIF24

První nájemník

Logistický operátor - společnost FLS Praha - podepsal nájemní smlouvu s developerskou firmou Portland Trust na využití prostor v objektu Karlovarská Business Park. Tento komplex se nachází na spojnici západního pražského okruhu a dálnice D5. FLS Praha obsadí 1650 metrů z celkových 7500 metrů čtverečních v novém objektu D.

Rok s úspěchy i trofejí

O pětatřicet procent se v uplynulém roce zvýšil obrat mezinárodní realitní společnosti Cushman & Wakefield Praha ve srovnání s výsledky roku 2005. O třetinu se též rozrostl počet zaměstnanců a firma byla oceněna jako Nejlepší realitní agent v ČR 2006. Soutěž každoročně vyhlašuje prestižní realitní časopis CiJ pro region střední a východní Evropy. V loňském roce společnost otevřela oddělení rezidenčních nemovitostí, zaměřené na prodej velkých obyvatelných projektů, prodej a nákup půdy a poradenství developerům.

Definice sociálního bydlení

Ministerstvo financí navrhuje, aby do kategorie sociálního bydlení, na jehož výstavbu se bude vztahovat nižší sazba DPH, spadaly byty s výměrou do 120 metrů čtverečních a domy s výměrou až 350 metrů čtverečních. Nynější návrh je kompromisem mezi původní variantou vlády ČSSD a návrhem ministerstva financí pod vedením bývalého ministra Vlastimila Tlustého. Paroubkův kabinet loni v únoru schválil návrh, aby v této kategorii figurovaly byty do 90 metrů čtverečních a domy do 150 metrů čtverečních. Tlustý naopak navrhoval zahrnout do sociálního bydlení všechny nově postavené byty i domy.
Průměrná plocha nově dokončeného bytu je v Česku zhruba 105 metrů čtverečních. U bytových jednotek v rodinných domcích to bývá 152 metrů, u bytů v bytových domech zhruba 67 metrů čtverečních. Ministerstvo připravilo novou definici na některá z budoucích zasedání vlády, ale zatím není určen termín k jednání.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).