Menu Zavřít

Krátké zprávy

12. 1. 2007
Autor: Euro.cz

Průmysl

EBF24

Lapin novým šéfem

Novým generálním ředitelem ČEZ Správa majetku je od 1. ledna 2007 Ivan Lapin. Dosud působil ve Skupině ČEZ jako ředitel sekce Integrovaný nákup, která vznikla rozdělením sekce Správa majetku a Služby. Na tomto postu byl Lapin od 1. října 2004, ve společnosti je od roku 2002. Nejdříve měl v Severomoravské energetice na starosti strategický nákup elektřiny a poté v Energetice Vítkovice „rozjížděl“ činnost integrovaných energetických služeb.

Přejmenovaní výtaháři

Společnost Výtahy Olomouc, kde firma Schindler CZ v roce 2004 ovládla 51procentní podíl, se od Nového roku přejmenovala na Schindler Moravia. Další společnost Eletec výtahy, v níž má Schindler od roku 2005 stoprocentní podíl, se sloučila s mateřskou firmou. Společnost Eletec výtahy z právního hlediska zanikla a bude již vystupovat pod jednotným názvem Schindler CZ. Schindler CZ je dceřinou společností švýcarského mezinárodního koncernu Schindler, předního světového prodejce zdviží a eskalátorů.

Miliardový nárůst

Tržby ocelářské skupiny Ferromet Group vzrostly o více než miliardu korun. Uskupení firem ovládané podnikatelem Zdeňkem Zemkem loni utržilo 7,7 miliardy korun proti 6,1 miliardy korun v roce 2005. „Výsledky jsou předběžné, v porovnání s těmi auditovanými se však mohou lišit jen minimálně,“ upozornila ředitelka Z - Group Marcela Mrázková. Vzrostla i produkce. Zemkova skupina vyrobila loni 350 tisíc tun oceli, přičemž o rok dříve jen 328 tisíc tun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).