Menu Zavřít

Krátké zprávy

14. 12. 2006
Autor: Euro.cz

Reality

Palác za panelák
Ministr vnitra Ivan Langer zpochybnil platnost směny barokního domu v Thunovské ulici na Malé Straně za panelák v Praze-Řepích, ke které došlo za úřadování Stanislava Grosse. Ministerstvo vnitra se před pěti lety dohodlo s vlastníkem panelového domu, s firmou Bayton, na jednotné ceně nemovitostí 78 milionů korun a vyměnilo je. Bayton malostranský palác vzápětí prodala firmě TH Real za 81 milionů - ta jej však nyní nabízí za 450 milionů. V tisku se objevily spekulace, že zveřejnění transakce je součástí sporů dvou podnikatelských partnerů, Karla Komárka a Davida Berana, který je majitelem firmy TH Real.

Kamenný most
Pražský magistrát vyhlásil výběrové řízení na opravu Karlova mostu, která již byla několikrát odložena. Stavební práce by mohly začít příští rok v březnu, vítězná firma zrenovuje mostovku. Dle zástupců města by náklady měly dosáhnout 104,2 milionu korun bez DPH.

ebf - tip - debata

Diesel na Barrandově
Barrandov Studio, součást impéria Tomáše Chrenka, zpřístupnilo minulý týden filmový ateliér, o němž tvrdí, že je největší v Evropě. Výstavba komplexu o celkové ploše čtyř tisíc metrů čtverečních začala letos na jaře, ale původní stomilionový rozpočet dvojnásobně překročila. V Praze se má točit pokračování velkofilmů Letopisy Narnie: Princ Kaspian nebo sci-fi film Babylon, jehož hlavní hvězdou bude hollywoodský herec Van Diesel.

Křeček kope
Evropská komise by se měla více zabývat problematikou narůstajícího počtu nájemníků, kteří nejsou schopni za své bydlení platit. Taková slova pronesl známý zastánce nájemníků Stanislav Křeček, jenž si sám užívá výhod regulovaného nájemného. Křeček tvrdí, že štrasburský soud pro lidská práva pozměňuje judikaturu v neprospěch standardně chráněného a respektovaného práva na bydlení. Český poslanec útočí na soud v „předvečer“ rozhodování o stížnosti českých majitelů, kteří žalují stát o miliardy kvůli zamrzlé regulaci nájemného.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).