„Nenavazoval jsem na nic, ten restart byl úplný,“ popisuje Bednář, jak vrchlabského Medvěda oživoval. „Rád si hraju s chmely a kombinuju je,“ představuje jedním dechem svou filozofii.
Zatímco dřív zdejší technologie dávala ročně maximálně 500 hektolitrů piva, dnes je výstav pětkrát vyšší.
A pokud by měl Petr Bednář prozradit, co je nejdůležitější na cestě k úspěchu, má jasno: „Hlavní je čistota a sanitace, to dělá padesát procent všeho.“ Že svá slova myslí vážně, dokazuje i špičkově vypulírovaný sklep se dvěma řadami tanků a několika káděmi otevřené spilky.
Z Krkonoš jsme odjeli s několika sektovými lahvemi. Ta první v sobě ukrývala tmavý speciál Black Hole Shine, který si z nedávné Zlaté pivní pečetě 2019 odnesl bronz v kategorii Black IPA. Pro tento Cascadian Dark Ale použili chmelové odrůdy Simcoe, Summit, Chinook a Bramling Cross. Se silnou a svěží kávovou vůní hraje i ostře svěží chuť, v níž se jemně objevuje hořkost, praženost a bohatě chmelovost, naopak žádná sladkost.
Ochutnali jsme i sedmnáctku American Double Red IPA, jíž dal Bednář záměrně krkolomný název Amer Undabl Rédipáv Olé!!!. Polotmavé pivo se 7,5 procenta alkoholu zdobí těžší sladová vůně, což rezonuje i v plné chuti. Je to povedený silný sváteční speciál, u něhož člověk nezůstane celý večer.
Minipivovar Krkonošský medvěd (v hotelu Pivovarská bašta) Horská 198, Vrchlabí Sládek: Petr Bednář