Menu Zavřít

Kulhánka by mohl vystřídat Bém

25. 4. 2008
Autor: Euro.cz

Hokejový svaz

WT100

Žhavým kandidátem na post předsedy Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) je primátor hlavního města Prahy a místopředseda ODS Pavel Bém, který má být jedním z kandidátů Asociace profesionálních klubů. Tuto informaci týdeníku EURO potvrdily dva dobře informované zdroje. „Nechci to komentovat,“ reagoval na náš dotaz pražský primátor.
Volba se uskuteční 21. června. Ještě před měsícem existovali čtyři kandidáti: Zbyněk Kusý z Pardubic, Petr Bříza z pražské Sparty, Tomáš Král z Plzně a František Černík z Vítkovic. Nyní se prý počet uchazečů o post šéfa svazu zúžil na dva, kromě Béma se nejvíce hovoří o Kusém.
Předsedu svazu volí 62 delegátů. Hlasy mají předseda (1), čtyři místopředsedové, předseda dozorčí rady (po jednom) a pak po 14 hlasech jednotlivé úrovně hokeje. To znamená extraliga, první, druhá liga a krajské svazy. Klíčovou otázkou však je, koho nakonec podpoří nejmocnější muž českého hokeje, podnikatel Antonín Charouz.
Funkce šéfa ČSLH už nebude jen symbolická. Místo současné odměny pár tisíc korun by měl mít nový předseda podle informací týdeníku EURO měsíční plat kolem 150 tisíc korun.

  • Našli jste v článku chybu?