Protože je ale celková kapacita varny deset tisíc hektolitrů, vaří tu i pro spřátelené podniky či restaurace. Naprostá většina piva Muflon odtud v originálních zelených a červených sudech míří do hospod, jen v Praze na kunratické pivo narazíte v 80 restauracích.
Vlastní šalandu zatím pivovar nemá, což by se ale mělo změnit. „Výhledově zde chceme otevřít dvoupatrovou hospodu,“ reaguje Chejn. Vznikne přímo na Betáni a díky poloze poblíž zámeckého parku by se mohla stát cílem víkendových výletů.
Hlavním produktem je tu světlý jedenáctistupňový ležák. Kromě něj stálou nabídku tvoří i polotmavá dvanáctka či svrchně kvašený Red Ale. „Základní sortiment doplňujeme o speciály, teď to bude zelené kopřivové pivo,“ popisuje Chejn během naší návštěvy.
Ochutnali jsme spodně kvašený světlý ležák Muflon. Jedenáctka se 4,5 procenta alkoholu je velmi voňavá, cítit je po sladu. V chuti převažuje tradiční hořkost, která se postupně rozlévá, není ovšem nijak razantní. Ujít jsme si nenechali ani speciál Muflon Red Ale 13°. Svrchně kvašené pivo prozrazuje citrusová vůně, po prvním napití je v ústech nejznatelnější kávový odér, který však na rozdíl od klasických spodně kvašených ležáků doprovází hořký nádech. Red Ale je ideální volbou pro všechny, kdo si mylně myslí, že poznávacím znamením svrchně kvašených speciálů je významná hořkost. •
Pivovar Kunratice Vídeňská 405, Praha Sládek: Patrik Godovský