Menu Zavřít

KUPŘEDU LINUX!

20. 7. 2001
Autor: Euro.cz

IBM

Největší světový výrobce počítačů IBM, který se už několik měsíců snaží, aby se operační systém Linux stal rovnocenným konkurentem systému Windows společnosti Microsoft (EURO 50/1999), upřesnil své záměry. Oznámil, že má v úmyslu zreorganizovat jak hardwarovou, tak softwarovou divizi s cílem zaměřit se na Linux a vytvořit z něj standardní systém podporující e-business. „Věříme, že Linux je nyní na stejném místě, jako byl internet před několika lety. Tímto strategickým krokem se chce IBM dostat do čela odvětví, sdělil jeden z vrcholových manažerů firmy.

ebf - tip - debata

IBM předpokládá, že do vývoje nového produktu investuje řádově „několika stovek milionů dolarů a počítá se zapojením stovky počítačových odborníků IBM. Investice by mohla firmě pomoci posílit tržby, které v posledním roce klesly. Microsoft se k plánu nevyjádřil.

Podpora, které se Linuxu dostalo od uznávané firmy, je impulsem ke sjednocení dosud roztříštěných aktivit obhájců bezplatného softwaru s otevřeným kódem Linux. Na jeho podobě se podílí několik tisíc nadšenců z celého světa.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).