Menu Zavřít

Kupuje továrnu a plánuje IPO

23. 2. 2007
Autor: Euro.cz

CTP Invest

Nizozemští developeři CTP Invest, kteří převezmou hranickou továrnu zkrachovalé LG.Philips Displays, plánují upsat své akcie formou IPO na pražskou burzu. Úpis, který by měl proběhnout v prvním letošním pololetí, obstará Česká spořitelna. Nový vlastník deklaroval snahu zachovat v podniku výrobu a pozemky chce využít k výstavbě logistického centra. Hodnota transakce se prý pohybuje okolo čtyřiceti milionů eur.
CTP počítá s výraznými investicemi. Plánuje výstavbu hal, které zdvojnásobí současnou plochu. Celkem by měl hranický areál po svém rozšíření zaměstnávat až 3000 lidí - dnes jich tam pracuje 1200. CTP předpokládá, že zájem o pronájem hal v rozšířeném areálu budou mít především investoři z oblasti elektronického průmyslu. Celková plocha areálu v Hranicích překračuje 440 tisíc metrů čtverečních. Závod, jenž loni vyrobil přes dva miliony klasických televizních obrazovek, koupil CTP Invest od konkurzního správce „matky“ LG.Philips Displays Holding.
Nizozemský developer působí v ČR již od poloviny 90. let. CTP Invest se jako jedna z mála firem v oboru zaměřuje především na lokality mimo území hlavního města. K velkým projektům patří logistické centrum v Divišově (26 tisíc metrů čtverečních) a průmyslové zóny Central Trade Park D1 v Humpolci (150 tisíc metrů) a Central Trade Park Brno-Modřice (300 tisíc metrů). Mezi nejnovějšími záměry CTP Invest jsou kancelářské areály Spielberk Office Centre v Brně a Axis Office Park v Praze a v Modřicích.

  • Našli jste v článku chybu?