Menu Zavřít

Kvůli ProMoPro exekuce

23. 5. 2012
Autor: Euro.cz

Hotel Praha

EBF24

Společnost ProMoPro, známá z předražené zakázky na audiovizuální služby pro české předsednictví Evropské unii, žene do exekuce známý pražský Hotel Praha. „Jedná se o spor z běžné obchodní činnosti o velice malou a nevýznamnou částku, který bude ve velice krátké době vyřešen,“ reagoval na dotaz týdeníku Euro generální ředitel Hotelu Praha Nasri Karram. Komunisticky velkolepé ubytovací zařízení donedávna patřilo společnosti Falkon Capital, která v minulosti rozhodnutím sociálnědemokratické vlády deblokovala miliardový ruský dluh. Nyní je struktura akcionářů společnosti zastřená.
Zatím nepravomocný exekuční příkaz o zřízení exekutorského zástavního práva byl vydán 12. května. Z dostupných informací vyplývá, že soudní exekutorka nechala zaplombovat majetek Hotelu Praha 25. května. Exekutorská kancelář Marcely Dvořáčkové z Hradce Králové se k věci nechce vyjadřovat. „Tyto informace podléhají důvěrnému režimu,“ sdělil týdeníku Euro Pavel Fifka z této kanceláře.
Jeden z majitelů firmy ProMoPro Jaroslav Veselý tvrdí, že společnost Hotel Praha dluží za pronájem audiovizuální techniky. „Nezaplatili za zapůjčení techniky, kterou jsme jim před časem poskytli, ale podrobnosti opravdu nevím, účetní věci já neřeším,“ řekl týdeníku Euro Veselý.
Komu dnes exekucí ohrožený hotel patří, není zřejmé. V březnu roku 2009 se totiž konala valná hromada společnosti, na které byly změněny akcie znějící na jméno na doručitele. Původními akcionáři byly firma Yucom – Libero Finanz – und Handels Aktiengesellschaft a Falkon Capital, a. s. Spojení Hotelu Praha s lidmi kolem Falkonu Capital je ale nadále průkazné. Ve statutárních orgánech firmy totiž zasedají lidé na Falkon Capital napojení: Martin Čimbora, Tomáš Chňoupek nebo Sergo Mamaladze.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).