Menu Zavřít

L’Fleur

24. 6. 2019
Autor: Euro.cz

To nejlepší z Francie vs. šampaňské s terroirem Bar situovaný v rušné ulici V Kolkovně stojí na konceptu inspirovaném Paříží z počátku minulého století. Jeho interiér tak kromě dlouhého baru obloženého tmavým dřevem, čalouněných židlí a lavic dotváří například socha Doma Pérignona či na zakázku vyrobené secesní vitrážové okno. Francie se odráží i ve zdejší nabídce, kterou kromě koktejlů tvoří také nebývale široká škála šampaňského. Na svědomí ji má bar manažer a spolumajitel L’Fleuru Miloš Danihelka, jenž své barmanské umění už před pár lety prakticky vyměnil za vášeň pro nejznámější francouzské šumivé víno. Jeho láskou jsou především šampaňská od malých výrobců, kteří si révu sami pěstují a k jejímu zpracování přistupují tak, aby výsledná vína odrážela daný terroir. Nabídka šampaňského v současné době zahrnuje kolem 260 položek, přičemž jen zhruba čtyři desítky připadají na velké šampaňské domy, respektive na jejich ročníková vína či prestižní cuvée.

Celý název baru správně zní L’Fleur Mixology & Champagne, koktejly v něm tudíž hrají přinejmenším stejně významnou roli jako šampaňské. Barový tým v čele se zkušeným šéfbarmanem Víťou Cirokem se v červnu chystá představit nové koktejlové menu. Dal si s ním dost na čas, se změnou přichází po téměř třech letech. Nicméně první náznaky ukazují, že je na co se těšit.

Menu nazvané French Famous by mělo zahrnovat tucet koktejlů pojmenovaných podle francouzských reálií či známých osobností. Klíčová pro ně bude jednoduchost a udržitelnost, tedy důraz na sezonnost a dostupnost surovin a jejich maximální využití. Drinky budou snoubit jen tři až čtyři chutě, aby daly každé z nich nějak vyniknout. Ve hře jsou i méně tradiční kombinace, třeba vodního melounu, heřmánku a kouřové whisky. Počítá se rovněž s koktejly stařenými v sudu, které bude reprezentovat například Old Fashioned s burákovými tóny. Nabídku doplní sezonní menu, jež by se mělo obměňovat každý měsíc. Barový tým v něm dá prostor moderním postupům včetně klarifikace a destilace či výroby ovocných a zeleninových „vín“, od jahodového přes ananasové po tomatové.

Obměny dozná také nabídka jídel, jež jsou díky propojení s bistrem a klubem Steampunk velkou předností L’Fleuru, jelikož v málokterém pražském baru se dá zároveň i dobře najíst. Ti, kdo si oblíbili zdejší tatarák, se obávat nemusejí – v menu zcela jistě zůstane.

L’Fleur ? V Kolkovně 5/920, Praha 1

MM25_AI

? t: 734 255 665 ? e: info@lfl eur.cz ? www.lfl eur.cz

  • Našli jste v článku chybu?