Menu Zavřít

LA Times mění majitele. Miliardář Soon-Shiong zaplatí 500 milionů dolarů

7. 2. 2018
Autor: Profimedia.cz

Deník Los Angeles Times se po 18 letech vrací do rukou místních. Za 500 milionů dolarů (10,2 miliardy korun) jej od společnosti Tronc z Chicaga koupil zdejší lékař a miliardář Patrick Soon-Shiong. Prodej by mohl ukončit velmi turbulentní období 136 let starého periodika, které během půl roku provedlo změny v řadách editorů a jehož vydavatel je kvůli vyšetřování sexuálního obtěžování na neplacené dovolené.

Prodávající se s novým majitelem dohodl během pěti dnů a mnohé pozorovatele tím překvapili. Soon-Shiong je jedním z nejbohatších obyvatel Los Angeles, svůj majetek v hodnotě 7,8 miliardy dolarů (159 miliard korun) získal převážně v oboru biotechnologií. Deník převezme podle zdrojů listu prostřednictvím své investiční firmy Nant Capital.


Přečtěte si více o novém majiteli LA Times:

Mediální boj v USA: vydavatele LA Times zachránil mecenáš

 Patrick Soon-Shiong


Připojí se tak k dalším americkým miliardářům, kteří před nedávnem investovali do tištěných médií. Majitel internetového gigantu Amazon Jeff Bezos koupil v roce 2013 deník The Washington Post. V témže roce získal list The Boston Globe vlastník baseballového klubu Red Sox John Henry.

EBF24

Los Angeles Times vznikl v roce 1881, více než století jej vlastnila rodina Chandlerů. V roce 2000 ho odkoupila firma Tronc. List patří vedle The Wall Street Journal, The New York Times a USA Today ke čtveřici nejčtenějších amerických listů.

Čtěte také:

Vláda USA se snaží zablokovat spojení firem AT&T a Time Warner. Obává se zdražení pro diváky

Nejvlivnější firma, o níž jste nikdy neslyšeli. Sinclair atakuje americký mediální trh


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).