Menu Zavřít

Lákavá dekontaminace

5. 4. 2007
Autor: Euro.cz

Sita CZ

MMF24

Společnost Sita CZ, významný hráč v nakládání s odpady, plánuje expanzi. Firma podala k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) žádost o schválení fúze s ústeckou firmou Dekonta, když chce ovládnout i její dceřiné podniky. „Jednání se Sitou však zatím nejsou uzavřena. Konečné slovo by mohlo padnout letos v srpnu,“ upozorňuje předseda představenstva a spolumajitel Dekonty Tomáš Havlík. Hodnotu transakce odmítl sdělit, neboť zbývá dojednat řadu podrobností prodeje.
Dekonta existuje od roku 1992 a specializuje se na biologické čištění kontaminovaných zemin. Základní jmění firmy čítá takřka 300 milionů korun. Dekontu, jež zaměstnává 191 lidí, ovládá šest podnikatelů. Předloni firma utržila 478 milionů a zisk přesáhl 67,5 milionu korun. Společnost má dceřiné firmy v Rusku, Polsku, Srbsku a Černé Hoře, Slovensku, Rumunsku a Turecku.
Sita CZ, která je součástí mezinárodní průmyslové skupiny SUEZ a má pobočky na Slovensku nebo v Polsku, vznikla koncem roku 2005 fúzí několika regionálních společností. Základní jmění pražské firmy přesahuje 584 milionů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).