Menu Zavřít

Láska s příchutí chilli

6. 4. 2011
Autor: Euro.cz

Hlavním článkem vyhlášené holešovické restaurace je šéfkuchař Shahaf Shabtay

V České republice najdete jen málo restaurací, které se mohou pochlubit umístěním hned ve dvou gurmánských žebříčcích najednou. Po kvalitním hodnocení v Maurerově výběru Grand Restaurant zabodovala pražská restaurace SaSaZu opět i v Michelin Main Cities of Europe 2011, kde získala ocenění Bib Gourmand, tedy kvalitní jídlo za rozumnou cenu. A je neoddiskutovatelné, že kdo jednou ochutná asijskou kuchyni vykouzlenou pod taktovkou šéfkuchaře Shahafa Shabtaye, bude se do SaSaZu vracet znovu a znovu. Většina tamních lahůdek se až dosud inspirovala převážně vietnamskou, čínskou či kambodžskou gastronomií. Jejich ozvěny najdete na jídelním lístku stále, letos se však ke královskému žezlu dostává asijský „tygr“ – Singapur. V SaSaZu však zprostředkovávají nejen singapurskou kuchyni, ale také atmosféru tamních ulic. Čekejte změnu servisu, stolování, nové lekce vaření i čerstvou nabídku SaSaZu Market… Jídla provoněly chilli, sůl, citron a další koření. Hlavním článkem vyhlášené holešovické restaurace je šéfkuchař Shahaf Shabtay, který stál u jejího zrodu. Přestože bez něj by SaSaZu sbíralo ocenění jen stěží, vidí hlavní úspěch ve svých spolupracovnících. „Za úspěchem restaurace stojí celý náš tým. Každý na tom má svůj podíl,“ tvrdí. Naprostou novinkou pro všechny milovníky dobrého jídla i exotiky je sedmidenní tour do Asie, a to v doprovodu samotného Shahafa Shabtaye. Skupina zhruba pětadvaceti nadšenců ochutná Asii ve všech jejích odstínech. Kulturou počínaje přes hudbu, umění až po nejvybranější lahůdky ze špičkových restaurací i pouličních stánků. Navštívíte Vietnam, Thajsko, Singapur… Cestu naplánoval do posledního detailu sám šéfkuchař, a tak se můžete těšit i na kulinářská tajemství, která zůstávají běžným turistům ukryta. Začněte balit kufry a nechte promluvit chuť.

  • Našli jste v článku chybu?