Menu Zavřít

Lék Kellnerova Sotia čekají poslední testy

30. 12. 2016
Autor: Sotio

Preparát vyvinutý společností Sotio, která patří skupině PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, je ve III. fázi klinického testování. Lék bude v případě uvedení na trh pomáhat pacientům s onkologickým onemocněním prostaty.

„Přípravek DCVAC/PCa zaměřený na pacienty s nádorovým onemocněním prostaty je ve fázi III klinického vývoje, což je poslední fáze před případným uvedením na trh,“ potvrzuje pro Euro.cz mluvčí společnosti Sotio Richard Kapsa.

Jak však upozorňuje, od případného uvedení na trh ale firmu stále dělí několik let. Klinické studie jsou dlouhodobá záležitost a každá z nich trvá řadu let.

Pokročily i další testovací procesy léčiv firmy. Ve druhé fázi je přípravek DCVAC pro pacienty s nádorovým onemocněním vaječníků a plic. „Letos jsme také zahájili přípravy na spuštění klinické fáze u produktu RLI-15 od sesterské francouzské firmy Cytune Pharma, na jehož klinickém vývoji se Sotio podílí. Velmi důležitým milníkem dosaženým v závěru roku 2016 bylo ukončení náboru pacientů do klinické studie fáze I/II zaměřené na pacienty s nádorovým onemocněním plic,“ říká Kapsa.

V rámci firmy v současnosti probíhá celkem deset klinických studií. Pro Sotio pracuje v České republice, Číně, USA a Rusku 340 zaměstnanců. Všude firma spolupracuje s místními nemocnicemi.

Společnost také počítá s novými akvizicemi a rozšiřováním produktového portfolia. „Významným cílem je další rozšíření portfolia přípravků, které budeme vyvíjet. Po celém světě proto hledáme jiné technologie léčby, do kterých bychom investovali, ať již formou akvizic či společných projektů,“ potvrzuje Richard Kapsa.

MMF24

Sotio je biotechnologická společnost, jejímž prostřednictvím skupina PPF buduje portfolio aktivit s hlavním záměrem na vlastní výzkum a vývoj. Společnost vyvíjí nové léčebné terapie zaměřené na léčbu nádorových a autoimunitních onemocnění.

Čtěte také:

Sotio zahájila testy léku na rakovinu plic, je to její třetí lék

Kellner a Šmejc na Hedvábné stezce. Home Credit expanduje v Asii

Nové slovenské daně zabolí i Kellnera a Křetínského. Přijdou o stovky milionů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).