Menu Zavřít

Lepší řízení

7. 10. 2002
Autor: Euro.cz

Jihočeská plynárenská

ČESKÉ BUDĚJOVICE (rů) – Bývalý obchodní náměstek Transgasu Radek Lucký (38) nastupuje od října do představenstva Jihočeské plynárenské (JČP). Jeho jmenování a snížení počtu členů představenstva z původních pěti na tři schválila mimořádná valná hromada JČP 23. září. Mluvčí firmy Ivan Rybníček pro týdeník EURO vysvětlil, že změna odpovídá přechodu na nový systém řízení takzvaný „Projekt 2001“, prosazovaný majoritními vlastníky firmy, rakouskou Oberösterreichische Ferngas a německou E.ON. Jejich zástupci po valné hromadě zdůraznili, že jihočeská firma přechází na nový, efektivnější způsob řízení proto, aby byla dobře připravená na otevírání trhu s plynem. Dosavadní monopol Transgasu končí v roce 2004 a JČP se pro něj může stát nejvýraznějším konkurentem. „Chtěli jsme získat jednoho z největších odborníků, což se nám v osobě Radka Luckého podařilo,“ uvedl jednatel E.ON Bohemia Michael Fehn. Lucký byl od roku 1999 obchodním náměstkem Transgasu a z firmy odešel na podzim minulého roku po odvolání svého tehdejšího šéfa Tomáše Tichého a příchodu nové generální ředitelky Aleny Vitáskové.
Personální změny v JČP se zatím týkají pouze představenstva, nikoli funkcí ve výkonném managementu. V představenstvu zůstává generální ředitel Zdeněk Blažek, který v něm bude mít na starosti finance, personál a servisní oddělení. Manažer pro prodej a nákup zemního plynu Milan Kajtman, bude nadále v představenstvu zodpovědný za prodej a marketing. Lucký, jenž výkonnou funkci zatím nemá, převezme technické záležitosti a transport.
Dřívější členové představenstva Jan Boško, Ivan Rybníček a Jaromír Huňáček zůstávají po valné hromadě ve výkonných funkcích. Ty nejsou v JČP ředitelskými, ale v rámci Projektu 2001 manažerskými posty. Boško tak nadále bude manažerem pro ekonomiku, Rybníček manažerem pro vnitřní audit, PR a vnitřní službu a Huňáček manažerem pro distribuci plynu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).