Menu Zavřít

Letecký den ve Kbelích nebude. Kvůli hádce o Libeňský most

Autor: Profimedia.cz

Letecká show na oslavu sto let od vzniku Československa a letiště ve Kbelích v sobotu 9. června neproběhne. Na přípravy prý nebylo dost času.

„Letecký den se nedá připravit během jednoho měsíce, proto letos akce neproběhne,“ vysvětluje Anna Wojnarová ze sdružení Jagello 2000. Problémem je i otálení pražského magistrátu. Poskytnutí dvoumilionové dotace schválila rada teprve 17. dubna, zastupitelstvo o ní mělo jednat 26. dubna, ale kvůli hádce o osud Libeňského mostu program schůze nebyl schválen.

Že letecký den neproběhne, potvrdili i ve kbelské radnici. Asistentka starosty Pavla Žďárského řekla webu Euro.cz, že městská část se o zrušení dozvěděla nejen z dopisu, ale i přímo od Davida Klementa, velitele základny dopravního letectva ve Kbelích.


Přečtěte si také: Praha počítá se šesti novými mosty, na obzoru je jediný

Pražské mosty, ilustrační foto


Během přehlídky měla česká armáda i další spojenecká letectva Pražanům předvést svou techniku. O show se mluvilo jako o velké události, protože takové přehlídky neprobíhají v hlavním městě nijak často. Naposledy byly letecké dny ve Kbelích v 90. letech. Na letišti tak v sobotu 9. června proběhne jen muzejní noc v expozicích Leteckého muzea.

ebf - tip - debata

Jagello 2000 se však definitivně myšlenky na přehlídku nad Prahou nevzdalo. Náhradní termín pořadatelé zatím stanovili na 4. května 2019.

Dále čtěte:

Komentář: Prostě to neuděláme

Volební témata pro Prahu? Korupce a zlí developeři letos stačit nebudou

Armáda bez výdělku: český „Air Force One“ půjde do muzea


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).