Menu Zavřít

LEVNĚJŠÍ INTERNET BUDE POZDĚJI

8. 8. 2001
Autor: Euro.cz

S P T     T e l e c o m

Zavedení služby Internet 99, umožňující levnější připojení k internetu, se oproti původním předpokladům o několik týdnů opozdí. Informovala o tom tisková mluvčí SPT Telecom Dana Dvořáková. Důvodem tohoto zpoždění jsou protahující se jednání mezi SPT Telecom a Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ) o zvláštních přístupových číslech. Přidělení těchto čísel je předpokladem pro uplatnění speciální ceny spojení v rámci služby Internet 99.

Podle Dvořákové je Telecom připraven jak po technické, tak i po obchodní stránce okamžitě zahájit jednání s internetovými poskytovateli o implementaci Internetu 99, ale brání mu v tom nevydané schválení regulátora, kterým je ČTÚ.

„V případě, kdy existuje elegantní řešení vyhovující internetovému trhu, bych se přimlouval za rychlé schválení, uvedl generální ředitel SPT Telecom Svatoslav Novák, který o přístupových číslech jednal s ČTÚ.

Obě strany spolu na toto téma jednaly již třikrát, naposledy loni 15. prosince, kdy Telecom poskytl doplňující informace. Zástupci Telecomu vyjádřili ochotu předat ČTÚ jakékoliv další podklady, zároveň však požádali zástupce regulátora o jejich přesné vymezení. „Jsme samozřejmě ochotni na příštích jednáních předložit další materiály a vyvrátit jakékoliv pochybnosti, dodala mluvčí Dvořáková.

Vrchní ředitel ČTÚ David Stádník po tomto jednání uvedl, že rozhodnutí úřadu závisí na řádných, oficiálních a přesných podkladech od SPT Telecom.

CIF24

Služba Internet 99 je možným řešením pro uživatele internetu po plánovaném zvýšení poplatků za telefonování.

(čtk)

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).