Menu Zavřít

Levnější roaming s Passportem

4. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Vodafone

MMF24

Operátor Vodafone začal minulý týden nabízet zákazníkům službu Vodafone Passport, jež výrazným způsobem zlevňuje používání mobilního telefonu v zahraničí. Služba umožňuje klientům volat v 29 různých zemích za stejné poplatky jako v ČR, zákazník však musí zaplatit takzvaný sestavovací či spojovací poplatek ve výši necelých třiceti korun. Ten zákazníci platí i v případě příchozího hovoru v cizině, další poplatky už ale ne. „Při tříminutovém hovoru ze zahraničí jsou náklady s využitím Passportu nižší o 20 až 38 procent než doposud. Příchozí telefonát vyjde o sedmnáct procent levněji,“ vypočítává mluvčí Jakub Hrabovský.
Služba je dostupná ve všech zemích EU, v Chorvatsku, Austrálii a na Novém Zélandě, přičemž její aktivace není nijak zpoplatněna. Využívat ji mohou tarifní zákazníci i majitelé předplacených karet. Třicetikorunový poplatek je zákazníkovi naúčtován na počátku hovoru, a pak vždy po dvaceti minutách telefonátu. Na ostatní funkce, jako jsou SMS a MMS zprávy či připojení k internetu, se Passport nevztahuje, služba je účtována dle standardního roamingového ceníku.
Podobnou službu nabízí konkurenční T-Mobile od začátku minulého roku pod názvem Cestovatel. Služba je založena na 34korunovém sestavovacím poplatku a zpoplatnění telefonátu necelými pěti korunami za minutu. Telefónica O2 letos v únoru snížila roamingové ceny volání o pětinu, z okolních zemí lze nyní volat za 23,80 koruny za minutu, přičemž příchozí hovory jsou zdarma.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).