Menu Zavřít

Veletrh CES: televizor LG se sám sroluje a schová do stojanu

8. 1. 2019
Autor: Redakce

V Las Vegas začal veletrh CES, jedna z nejočekávanějších přehlídek technologií a spotřební elektroniky. Letošní ročník má patřit zejména umělé inteligenci, řadu novinek ale prezentují výrobci i v tradičních odvětvích. Korejská firma LG například představila televizor s rolovateným obrazovým panelem. Stojan obsahuje cívku, na kterou se televizor po vypnutí namotá.

Zajímavé je, že panel se ani nemusí rozvinout celý, povystrčí se jen kousek, na kterém uvidíte přizpůsobenou obrazovku některé z chytrých aplikací, hodiny apod. Tři různé režimy LG nazývá Full View, Line View a Zero View.

EBF24

V režimu Zero View televizor funguje jen jako reproduktor. Může přehrávat hudbu nebo fungovat jako domácí asistent, uvnitř je integrována Alexa od Amazonu a Assistant od Googlu. Televizor stejně jako nové modely od Samsungu nabízí Apple AirPlay 2. Integrovaný iTunes ovšem nemá. Zato se umí propojit do chytré domácnosti v rámci Apple HomeKitu.

O funkcích, dostupnosti i ceně zatím LG mlčí. První rolovatelný televizor má modelové označení OLED65R9PUA. Nabídne tedy OLED obrazovku o úhlopříčce 65 palců a pravděpodobně 4K rozlišení. Nechybí podpora HDR (Dolby Vision). LG se také chlubí novou generací obrazového procesoru, který by měl zlepšovat kvalitu videí v nižším než nativním rozlišení. Jak je televize odolná nebo jakou vyžaduje údržbu, LG tají. Tohle přitom zjevně budou hlavní daně za stylovost.

Více o novinkách z veletrhu CES čtěte na webu Cnews.cz

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).