Menu Zavřít

Libeňský most bude večer přes týden neprůjezdný. Jde o zkoušku statiky

10. 7. 2017
Autor: CC BY-SA 4.0: Šjů- Wikimedia Commons

Pražský Libeňský most bude od pondělí do soboty vždy od osmi hodin večer do půl páté ráno uzavřen pro veškerou dopravu. Důvodem jsou zkoušky statiky. Měření je součást monitoringu, který provádí Technická správa komunikací (TSK) před plánovanou rekonstrukcí. Její termín zatím není znám.

Uzavření se bude týkat úseku mezi ulicemi Jankovcova a Štorchova, tedy hlavního mostu přes řeku. Objízdná trasa povede po ulici Povltavská a most Barikádníků na Rohanské nábřeží. Odkloněny budou i tramvajové linky 1, 6, 14, 25, 31 a 94.

Měření bude TSK provádět při přejezdech dvou vozidel o váze 40 tun v rychlosti maximálně pět kilometrů za hodinu. Po skončení měření bude od sobotních sedmi hodin ráno do úterních šesti hodin odpoledne z důvodu diagnostických prací zabrán jízdní pruh a chodník mostu ve směru z Karlína do Holešovic. Doprava bude vedena po kolejích.


Přečtěte si o proměně magistrály:

WT100

Národní muzeum pražskou ikonou, přechody a autobus. Architekti ukázali proměnu magistrály

 9.	Fantova budova. Mezi stáním autobusů naproti nádraží a Fantovou budovou by v dlouhodobém horizontu mohl vzniknout pohodlný přechod, který by umožnil architektonický skvost obdivovat i z odstupu


Měření jsou součástí diagnostických prací, které mají za úkol zjistit stav mostu a zhodnotit možnosti jeho rekonstrukce. Tu pražští zastupitelé schválili loni, termín jejího zahájení není znám. Město čeká na verdikt ministerstva kultury, které jedná o prohlášení mostu památkou.

Dále čtěte:

Pražská koalice se dohodla. Vypracuje studii alternativní trasy městského okruhu

Nechceme druhou Blanku. Trojkoalice odmítá navrženou variantu dostavby okruhu


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).