Menu Zavřít

Lidé a podniky

9. 3. 2020
Autor: Euro.cz

ČSOB Penzijní společnost Ladislav Rokos • obchodní ředitel Novým obchodním ředitelem v ČSOB Penzijní společnosti se od března stal Ladislav Rokos. Dosud působil jako manažer Řízení prodeje pro spotřební financování, hypotéky, platební komfort, fyzické osoby podnikatele a moderní technologie ČSOB. Ve firmě začal pracovat v roce 2008 jako procesní a poté výkonný manažer.

V roce 2015 převzal řízení agendy Produkt a služby - Payment comfort. Do čela zmíněné sekce nastoupil jako manažer v dubnu 2017. Ve funkci vystřídá Kristýnu St. James.

Four seasons Hotel Prague

Martin Dell • generální ředitel Four Seasons Hotel Prague jmenoval nového generálního ředitele. Jako první Čech bude tuto pozici zastávat Martin Dell, který donedávna pracoval jako resort manager pro Four Seasons na havajském ostrově Maui. Na post generálního ředitele pražského hotelu Four Seasons nastupuje s bohatými zkušenostmi z oblasti hotelnictví, které po téměř dvě desetiletí získával v hotelích po celém světě. Svou kariéru zahájil v ikonickém Grandhotelu Pupp v Karlových Varech, poté své manažerské dovednosti rozvíjel mimo jiné v hotelech v Sydney, Hongkongu či Dauhá.

V hotelovém řetězci Four Seasons začal Dell pracovat v roce 2010, kdy se stal součástí týmu hotelu v Singapuru.

Manuvia

Petr Straka • CSO Vedení poskytovatele personálního leasingu na českém a slovenském trhu Manuvia přivítalo dalšího člena. Petr Straka se ujal pozice chief sales officer, odkud bude řídit rozvoj obchodních aktivit u klíčových klientů. Zároveň se stává členem výkonné rady. Do Manuvie přichází s třináctiletou zkušeností z personální agentury Adecco, kde v posledních šesti letech zastával pozici obchodního ředitele pro Českou republiku a Slovensko. V předchozích letech působil v oblasti Operations v pozicích operations manager nebo key account manager. Straka je absolventem Czech Management Institutu. Ve volném čase rád lyžuje a tráví čas s rodinou se třemi dětmi.

Ericsson

cveto Gašperut • country manager Novým country managerem pro Českou republiku ve společnosti Ericsson, mezinárodním dodavateli telekomunikačních technologií a služeb, se stal Cveto Gašperut. Přináší dlouholeté profesionální zkušenosti z oblasti řízení obchodních aktivit na poli informačních a komunikačních technologií. Ve své nové funkci se zaměří především na práci se zákazníky Ericssonu v České republice, kterými jsou primárně poskytovatelé telekomunikačních služeb, a na implementaci 5G sítí. Gašperut poslední dva roky pracoval jako obchodní ředitel Microsoftu, kde vedl obchodní tým ve 24 zemích střední a východní Evropy. Ve Ericssonu působil již předtím, a to od roku 2000, přičemž byl zodpovědný za řízení obchodních aktivit ve Slovinsku a ve střední Evropě.

AmRest

Barbora Řehořová • Hr country manager CZ, AUT Barbora Řehořová, která pro společnost AmRest pracuje od roku 2010, nastoupila do nové pozice HR country manager CZ, AUT. Bude zodpovědná za podporu značky KFC v jejím budoucím rozvoji v oblasti lidí, employer brandingu, recruitmentu a tréninku. Dosud působila v pozici HR business partnera. Řehořová vystudovala Filozofickou fakultu, obor pedagogika, a už během studia začala pracovat v oblasti recruitmentu u personálních agentur. Rok po ukončení studia odjela studovat do Kanady. Po návratu do Čech v roce 2010 nastoupila do společnosti AmRest. Vypracovala se do pozice HR business partnera.

Maker Faire Prague 2020

Jan Kužník Novým ředitelem festivalu Maker Faire Prague 2020 se stal Jan Kužník. Do jeho vedení přechází po 15 letech práce v pozici šéfredaktora technologického magazínu Technet.cz. Kužník povede program, organizační tým a postará se o řádné zapojení partnerů. Organizace předchozích dvou ročníků festivalu se aktivně účastnil jako zástupce mediálního partnera, ale také jako vystavovatel a člen programového týmu. Je mimo jiné spoluautorem experimentální hry Stratocaching a jako zakládající člen spolku Žádná věda se podílel i na dalších hravých a vědeckých experimentech. Kužník je ženatý, má jednoho syna a ve svém volnu rád běhá.

V-Sharp Ventures

WT100

Anna Říhová • CSO Do pozice chief sales officer ve skupině V-Sharp Ventures, pod kterou spadá například logistický startup DoDo či e-commerce akcelerátor Inveo, nastupuje Anna Říhová. Dosud působila v manažerských pozicích v předním vydavatelském domě Burda International CZ, kde měla na starost prodej inzerce v klíčových titulech. V kompetenci měla rovněž obchodování digitálního portfolia vydavatelství. S obchodem má víc než 13 let zkušeností. Novou rolí Říhové ve V-Sharp Ventures bude nastavení obchodní strategie jednotlivých firem a startupů v portfoliu holdingu a samozřejmě i pomoc s akvizicí nových klientů pro jednotlivé projekty V-Sharpu. •

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).