Menu Zavřít

Lidé a podniky Přestupy

16. 3. 2020
Autor: Euro.cz

CzechTrade Pavel Zelenka • ředitel kanceláře Baku Luboš Ulč • ředitel kanceláře Mumbaí

Novým ředitelem kanceláře CzechTrade pro Ázerbájdžán a Gruzii v Baku se stal Pavel Zelenka. Soustředí se na vyhledávání nových exportních možností na obou trzích pro české firmy. Zelenka bude moci zúročit zkušenosti z dlouholetého působení v zahraničí a znalosti v oblasti obchodu a financí. Před nástupem do agentury CzechTrade se věnoval podpoře ekonomických a podnikatelských aktivit v České republice a ve spolupráci s vládními a regionálními orgány poskytoval poradenství v oblasti rozvoje a vytváření nových příležitostí. Byl rovněž výkonným ředitelem a členem představenstva Holidays Czech Airlines / ČSA Airtours a má zkušenosti z působení na ministerstvu obrany, v belgickém ústředí NATO a OSN. Zahraniční kancelář CzechTrade v Mumbaí má nově na starost Luboš Ulč, jehož cílem je posílit partnerskou roli CzechTrade při vstupu českých exportérů na indický trh. Před nástupem do CzechTrade Ulč pracoval pro americkou korporaci LEAR Corporation zabývající se výrobou sedaček pro automobilový průmysl, kde zodpovídal za obchodní výsledky závodů v Německu a Španělsku. Zkušenosti s indickým trhem získal ve společnosti Škoda Electric, kde působil poslední dva roky jako area sales manager. '

Crestyl

Magda Pokorná • chief corporate officer

Do developerské skupiny Crestyl nastoupila od února do nově zřízené pozice ředitelky pro korporátní záležitosti (chief corporate officer) Magda Pokorná. Ve své nové roli bude mít na starost dohled nad strategickými transakcemi skupiny z právního i komerčního pohledu, vybudování a řízení interního týmu na úrovni holdingu a vytvoření funkční správy a řízení celé skupiny Crestyl. Pokorná přichází do skupiny z postu senior associate v právní kanceláři Allen & Overy, kde působila sedm let. Předtím strávila dvanáct let v kanceláři Squire, Sanders & Dempsey. V advokacii vedla korporátní a realitní M&A transakce včetně private equity a vytváření joint venture podniků, a to nejen v České republice, ale i v širším regionu střední a východní Evropy. V oblasti realit poskytovala poradenství na různých typech transakcí u komerčních, rezidenčních i hotelových projektů, má i zkušenosti v oblasti realitního developmentu. Pokorná vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a Harvard Law School. Mezi její koníčky patří jóga, salsa, zpěv, cestování, vaření, ale i hiking, lyžování nebo ski alpinismus.

RIXo.cz

martin Dolanský • cso míchala Bartošová • PR manager

Do pozice CSO nastoupil do RIXO.cz Martin Dolanský, který se v pojišťovnictví pohybuje již od roku 2001. Dříve působil v České pojišťovně, Generali PPF a posledních osm let v Allianz pojišťovně v obchodních pozicích, kde byl mimo jiné odpovědný za online prodeje Allianz a Market Management. V RIXO.cz Dolanský nově zodpovídá za to, aby zákazníci dostali včas správné hodnocení svých pojistných smluv a korektní nabídky nového pojištění podle doporučení RIXO indexu. Do pozice PR managera nastoupila Michaela Bartošová, která se v oblasti PR a marketingu pohybuje víc než deset let. V minulosti pracovala například v PR agentuře FleishmanHillard nebo byla u zrodu a rozvoje společnosti Programmatic Media.

Vmware

sylvain cazard • viceprezident pro centrální část regionu EMEA Nick cross • ředitel divize sDDc v regionu EMEA

Společnost Vmware jmenovala Sylvaina Cazarda do funkce viceprezidenta centrální části regionu EMEA, v níž nahradí Luigiho Freguiu, který se v listopadu posunul do pozice generálního ředitele a viceprezidenta pro region EMEA. Cazard v uplynulých dvou letech úspěšně řídil divizi softwarově definovaných datových center (SDDC) po předchozím tříletém působení ve funkci ředitele francouzské pobočky a několika letech v pozici obchodního manažera pro globální zákazníky. Nyní bude odpovědný za obchodní růst, prodej a provoz v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Rusku a zemích SNS, Izraeli a východní Evropě. Divizi SDDC po něm převezme Nick Cross, který má víc než 20 let zkušeností z manažerských pozic ve společnostech Oracle, Dell/EMC, Pillar Data Systems a Morse, nejnověji vedl tým HCI společnosti VMware v regionu EMEA.

cbre

clare sheilsová • generální ředitelka

Novou generální ředitelkou CBRE Czech Republic se stala Clare Sheilsová.

Dosavadní šéf Richard Curran po šestnáctiletém úspěšném působení firmu opouští. Sheilsová do CBRE Czech Republic nastoupila v roce 2013 jako ředitelka týmu pro oceňování. Přinesla si s sebou zkušenosti z firmy DTZ, kde předtím zastávala stejnou pozici. V roce 2014 byla jmenována ředitelkou týmu CBRE pro oceňování nemovitostí pro region střední a východní Evropy a v následujícím roce se stala členkou představenstva. Současně vedle týmu pro oceňování nemovitostí řídí i tým pro průmyslový sektor. Sheilsová studovala na University of Central England obor řízení a správa nemovitostí a na University of Birmingham oblast veřejné politiky, vlády a správy. Je vdaná, má dvě děti. Hovoří anglicky a učí se česky.

Prologis

Pawet Sapek • regionální ředitel Novým regionálním ředitelem společnosti Prologis, provozovatele skladů a distribučních center, se stal Pawel Sapek. Ze své pozice bude odpovědný za kompletní portfolio firmy Prologis na území Polska, České republiky, Slovenska a Maďarska.

Bude mít na starost také vedení středoevropského týmu společnosti, hledání nových příležitostí a možností pro rozvoj a výstavbu v regionu. Sapek má více než 23 let zkušeností v oblasti správy nemovitostí a projektového managementu. Do firmy Prologis nastoupil v roce 2015 jako senior viceprezident a country manažer pro Polsko, v této roli se věnoval agendě investic a provozu společnosti v zemi. Vystudoval marketing a management na ekonomických univerzitách v Katovicích a ve Varšavě.

Plzeňský Prazdroj

Pavlína Kalousová • ředitelka firemních vztahů a komunikace Zakladatelka a dosavadní šéfka aliance Byznys pro společnost Pavlína Kalousová se stala novou ředitelkou firemních vztahů a komunikace Plzeňského Prazdroje.

Na vedoucím postu střídá Drahomíru Mandíkovou, která na úspěšnou éru v Prazdroji navazuje ve funkci ředitelky korporátních vztahů mateřské skupiny Asahi Breweries Europe Group.

Kalousová se chce soustředit zejména na trvale udržitelný rozměr podnikání společnosti a podporovat inovativní činnosti Prazdroje. Kalousová vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy. Mibcon Poradenské společnosti sdružené kolem Mibcon, jednoho z největších tuzemských SAP partnerů, posilují vzájemné propojení. Uspořádání firem ve skupině přechází do holdingové struktury, kterou zastřešuje nově založená Mibcon Group. Konsolidaci předcházelo několik akvizic a další se připravují, poslední z nich je slovenská informa. Mibcon tak posiluje své služby nejen v ČR, ale i na Slovensku a v Maďarsku.

Arval cZ Poskytovatel operativního leasingu automobilů uvedl nové tváře do svého středního managementu.

Do pozice head of HR nastoupila 1. března Alena Kastelicová. Ta má mnohaleté zkušenosti z B2C a B2B společností, kde zastávala vedoucí pozice v personálním sektoru.

ebf - tip - debata

Jejími prioritami je rozvoj firemní kultury, HR procesů a networkingu. Druhou důležitou posilou do týmu Arvalu je rovněž od 1. března Petr Dospiva. Ve své nové pozici head of marketing bude mimo jiné rozvíjet aktivity Arvalu v oblasti digitálního marketingu, a to jak z pohledu získávání nových zákazníků, tak i péče o ty stávající. Emco Potravinářská společnost Emco v roce svého 30. výročí mění generace ve svém vedení. Zakladatele Zdeňka Jahodu vystřídá na postu generálního ředitele jeho syn Martin Jahoda. Do společnosti přišel před šesti lety, kdy měl na starost marketing a vývojový tým. Poslední dva roky zastával pozici ředitele pro export. Dosavadní majitel Zdeněk Jahoda se přesouvá do pozice šéfa dozorčí rady a bude se nadále věnovat strategickým záležitostem.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).