Menu Zavřít

Lídrem i na Slovensku

9. 11. 2007
Autor: Euro.cz

Společnost koupila 100procentní podíl ve slovenské firmě mGal spedition

Logistická skupina C. S. Cargo koupila stoprocentní podíl ve slovenské společnosti mGal spedition. Propojením obou firem vznikne podnik s obratem přibližně 1,05 miliardy slovenských korun a stane se největší logistickou firmou na slovenském trhu. Cena transakce, která má být uzavřena do konce listopadu, nebyla zveřejněna. Fúzi musí ještě schválit slovenský Protimonopolní úřad.
V rámci transakce se spojí slovenská části C. S. Cargo s mGal, na jejímž konci dojde k přejmenování slovenské firmy po novém majiteli. V prvním letošním pololetí letošního roku proběhla také významná akvizice na českém trhu, když došlo ke sloučení se společností Šmidberský Transport. Holding C. S. Cargo se díky tomu stal lídrem na českém i slovenském trhu nákladní automobilové dopravy. Tržby celé skupiny by letos měly dosáhnout 4,5 miliardy korun.
„Firma mGal spedition je moderní dopravní společnost s velkou kapacitou a kvalitním portfoliem zákazníků,“ řekl k akvizici generální ředitel C. S. Cargo Tomáš Faller. Spojením s dalšími hráči na trhu došlo i k personálním změnám ve vedení firmy. V představenstvu společnosti C. S. Cargo Management, která má na starost řízení celého holdingu, stanul Roman Šmidberský. Dosavadní generální ředitel mGal spedition a její padesátiprocentní vlastník Stanislav Vencel se stane generálním ředitelem nově vzniklé firmy a zároveň již usedl v představenstvu C. S. Cargo Management. C. S. Cargo, která mění i svou korporátní identitu a představila nové logo, má dceřiné společnosti v Rumunsku, Polsku, Maďarsku a v Rusku. Právě v některé z těchto zemí by se měla brzy udát další akvizice.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).